Annons

V75 i sista stund

Sport • Publicerad 28 april 2001

Bana: Umåker

Banförhållanden fredag: Något regnmärkt, men fortfarande att betrakta som lätt.

Annons

Väderutsikter för lördagen: Mulet och regn, 5-8 grader.

Spelstopp: Totomat: Lördag: Kl. 14.00, Banan: Före fjärde loppets start.

Trav i TV: V75 Vinnare i TV4 kl. 17.20-18.25

Låset

Grattis, alla som bor inom rimligt avstånd till travbanan i Umeå. Ni har nämligen chansen att få se årets första riktiga tungivktsmöte på en svensk travbana. Två av världens bästa hästar, Etain Royal och Victory Tilly, möter varandra. Den av de båda som kommer fram första och får överta ledningen vinner. Det är inte självklart att det blir Etain Royal trots att denne har framspår. Victory Tilly är rappare och kan slinka igenom från sitt bakspår. Två streck är i alla fall heltäckt.

Spiken 1

Jag hade rätt vinnare i kallblodsloppet på Romme för två veckor sedan, men i ärlighetens namn så var jag fel ute. Bästa hästen var nämligen Schuvar. Hade han fått fritt spår bara några meter tidigare hade han hunnit fram till seger. Nu hjälpte det inte att han flög fram över upploppet. Revanschen kommer här istället. Jag singelstreckar!

Spiken 2

Risken är att omgången blir favoritbetonad, men ett friskt singelstreck i första avdelningen ger i alla fall hopp om en hög utdelning - om han nu vinner ... Hästen jag åsyftar är Holm NickeL som efter sju sorger och åtta bedrövelser äntligen hittat stilen. Han var grymt bra mot klasshästar näst senast och värmde upp med en ännu en seger mot beskdeigare motstånd. Läger är perfekt och 700 kvar är det bara för Jansson att lyfta ut från tredje ytter.

Kom ihåg

Annons

Extreme Gold (V75-2) är betydligt bättre än vad raden antyder. Näst senast hängde han på en töm, och hade kunnat vara längre fram om han fått travet att fungera. Senast var han sitt rätta jag, men då tröt orken. Nu är han vassare, men helt bortglömd av spelarna - 10 procent!

Bortglömd 1

Om Queen Love (V75-4) får bestämma i ledningen går hon inte att slå. Men Rapunzel med flera kommer säkert se till att farten hålls uppe. Det kan bädda för Union Rogue som har fin form och kommer att få vinnarhålet här. Med lucka till slut kan hon tassa förbi till glatt odds.

Varning

Criks Philimon (V75-7) blir svårslagen om han kommer till ledningen, men jag är inte så säker på att Corny Key släpper ifrån sig taktpinnen. I dödens är favoriten sårbar, och här krvs frikostig gardering.

Bortglömd 2

Nice Devil Qui (V75-6) är riktigt på tårna för dagen. Bra som trea bakom Express Lavec följt av formunderhållande seger i blufflopp. Han är ingen riktig krigare, men det finns många som verkar sugna på att göra grovjobbet. Får han lifta med till upploppet går ingen säker.

Systemet

V75-förslaget är på 960 rader och kostar 480 kr.

V75-1: 3 Holm Nicke (2,5).

Annons

V75-2: 1 Walls Lady Li, 2 Nuclear Boy, 4 Extreme Gold, 11 Aces Alban (8,10).

V75-3: 5 Etain Royal, 9 Victory Tilly (7,4).

V75-4: 1 Union Rogue, 2 Rapunzel, 6 Queen Love (9,10).

V75-5: 4 Schuvar (8,3).

V75-6: 2 Pride Pershing, 3 Nice Devil Qui, 4 Sir Paddy, 5 Moongate, 6 Simb Coin, 9 A Head Ahead, 10 Unique Laday, 11 Ima Boy (7,12).

V75-7: 1 Hearth Boy Laday, 2 Kiptanoi, 4 Ataraxi L., 6 orny Key, 7 Criks Philimon (3,8).

Fem strykningar: V75-2: 5 Lönshults Napoleon, V75-3: 3 Express Lavec, 8 Trenchcoat, V75-5: 13 Polar Troll, V75-6: 8 Absolut Cashflow.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons