Annons

Vad hände grabbar?

FOTBOLL HÄSSLEHOLM. IFK Hässleholm fick en kalldusch av ett stabilt och krigande Kulladal i premiären på Österås IP. Hässleholm hade klart mest bollinnehav och vann hörnstatistiken stort. Men det var Kulladal som vann matchen med 4-2.
Sport • Publicerad 23 april 2001
Seriefavoriten IFK Hässleholm åkte dit redan i premiären. 2–4 hemma på Österås mot Kulladal.
Seriefavoriten IFK Hässleholm åkte dit redan i premiären. 2–4 hemma på Österås mot Kulladal.Foto: Vad hände?

–Pressen låg på Hässleholm, tyckte Kulladals tränare Staffan Tapper.

–De hade mest boll men vi krigade och försvarade oss bra, och så har vi spelare som kan göra mål.

Annons

Hässleholms tränare Peter Chuchill var förstås inte lika nöjd.

–Kulladal drog ner tempot och jag är besviken på våra killar som inte presterade vad de visat tidigare. De vågade inte spela ut. Våra mittbackar är duktiga i luften men de behöver mer tid för att spela sig samman, menade Churchill.

Hässleholm började annars friskt och skapade några bra chanser första kvarten. Både Stefan Noresson och Henrik Edfors hade farliga nickar i inledningen.

Ett ledningsmål hängde i luften – det kom, men i fel mål. Jörgen Mellberg nickade in 1–0 efter en hörna. Målvakten Christian Fegler var väl passiv. Hässleholm fortsatte att skaffa sig hörnor, främst genom David Eek, och i 22:a min resulterade det i 1-1 på nick av Noresson efter Eeks hörna.

Hässleholm hade flera farliga hörnor, sammanlagt 13 stycken, men mer än farligt blir det inte.

Istället rinner Mellberg igenom Hässleholms försvar och prickar in 2–1,som också blir paussiffrorna. Andra halvlek liknar den första. Hässleholm skapar halvchanser på hörnor och inlägg, men det är Kulladal som gör målen.

Ett litet hopp tänds för hemmalaget när Andreas Nilsson reducerar till 2–3.

Men det släcks snabbt. Inhopparen Ayan Garip avgör tillställningen med att rulla in 4–2 i tomt mål. IFKHässleholm bytte in Sac Cartwright och flyttade upp Stefan Noresson i kedjan men det var för sent.

–Det var nästan pinsamt, tycker Peter Churchill som trots allt tänker ge samma gäng chansen i nästa match.

–Jag vet vad de kan. Det är bara att ta nya tag.

Annons

matchfakta

IFK Hässleholm-Kulladal 2–4 (2–2)

Målen: 0-1 (16 min) Jörgen Mellberg, 1-1 (22) Stefan Noresson, 1-2 (31) Jörgen Mellberg, 1-3 (64) Johan Isgren, 2-3 (71) Andreas Nilsson, 2-4 (83) Ayan Garip.

Varningar: Hässleholm: Andreas Nilsson, Martin Nilsson, Marko Souste. Kulladal: Daniel Krook.

Domare: Patrik Winqvist,Arlöv

Publik: 218.

Av Bert Magnusson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons