Varenne imponerade på San Siro

Sport • Publicerad 19 februari 2001

–Vi testade honom med dragskygglappar och den testen slog mycket väl ut, kommenterar tränaren Jori Turja.

–Varenne släpptes tidigt till ledningen på San Siro och kusken Giampaolo Minucci valde att köra undan rejält i ledningen. Sista 600 meterna travade Varenne efter snabba 1.09,6.

–Minucci fortsatte sedan i stenhårt tempo även efter mål och Jori Turja hade den fantastiska tiden 1.11,0/2000 meter på sin privata klocka. Den tiden är ungefär sekunden snabbare än Victory Tillys gällande världsrekord på medeldistans.

–Nu ser jag verkligen fram emot nästa stora uppgift som är Gran Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mere den 11 mars. Jag hoppas vi får möta Gobernador då. Han har ju varit väldigt bra vid sina segrar i Prix de France och Prix de Paris. Men jag tycker att min häst är bättre nu än när han vann Prix d'Amerique, berättar Turja.

–Förra året tog Varenne en mycket bejublad seger i Olympiatravet på Åby men i år lär den svenska publiken gå miste om Varenne i det loppet. Däremot ser kretsen runt Varenne fram mot start i Elitloppet innan det bär över Atlanten för start i Breeders Crown i USA.

–Elitloppet har för mig aldrig varit något frågetecken, säger Turja apropå det tidigare uppgifterna om att Varenne inte skulle starta på Solvalla.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.