Annons

Slagläge för världsettan – kan vinna 130 miljoner

Vem ska kunna stoppa Dustin Johnson i PGA-tourens finalspel? Antagligen bara världsettan själv.
Golf • Publicerad 7 september 2020

Dustin Johnson går för knockout i PGA-tourens finalspel, Fedex Cup.

Med 64 slag, sex under par och bäst i fältets toppskikt, drygade amerikanen på söndagen ut sin ledning på East Lake utanför Atlanta, Georgia. "DJ" leder nu med fem slag inför hela säsongens slutvarv.

Annons

– Jag får gå ut och spela lika bra i morgon (måndag) som i dag. Jag svingar helt uppenbart bra och jag har gott om självförtroende. Så jag ser fram emot morgondagen, säger han efter sin runda.

Efter en lördag där spelet inte riktigt stämt började utslagen sitta dagen efter, och med dem kom birdie efter birdie.

Vet vad som krävs

Totalt blev det sju birdies, och bara en bogey på det elfte hålet störde den fina scoren. Den kom symptomatiskt nog efter att utslaget hamnat i ruffen. Den mest imponerande driven för dagen kom på det 18:e hålet , där han hittade spelbanan med ett 322 meter långt utslag – och en birdie som belöning.

– I dag kändes det helt annorlunda. Jag träffade många fler fairways. Jag visste vad som krävdes för att spela bra här och det är ju just att träffa fairways, säger Johnson.

Nu är han bara 18 hål från en av få stora troféer han ännu saknar i Nordamerika, en seger i det pengastinna PGA-slutspelet.

– Att bli Fedex-mästare är något jag verkligen vill, säger Johnson och blickar fram mot såväl en pokal som en segercheck på 15 miljoner dollar, runt cirka 130 miljoner kronor.

Hovland blickar framåt

Närmast bakom Johnson jagar landsmännen Xander Schauffele och Justin Thomas på delad andraplats. Men Schauffele tror inte att någon kan hota ledaren.

– Om han spelar som han brukar blir det i stort sett omöjligt att komma ifatt honom. Även om jag skulle sätta en birdie under de första tre hålen skulle han inte bli skakis. Det är ju "DJ" vi pratar om, säger han.

Norrmannen Viktor Hovland fortsätter att spela stabilt, men hade på söndagen marginalerna mot sig och gick runt på minus två. Han ligger därmed 21:a, men hans totalt fyra slag under par är bara tre slag från en tolfteplats.

– Jag hade fler chanser i dag än jag hade de första dagarna, men jag känner att jag borde ha gått runt på ett par slag mindre. Nu ska jag bygga vidare på det här och avluta bra, säger han enligt NTB.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons