Annons

Värvningscirkus i NHL – svenskar rör på sig

NHL:s free agent-period har öppnat.
Och flera svenskar har fått nya klubbadresser.
Bland annat skrev målvakten Linus Ullmark på ett lukrativt fyraårskontrakt med Boston.
Ishockey • Publicerad 29 juli 2021
Linus Ullmark kommer att stå i mål för Boston framöver. Arkivbild.
Linus Ullmark kommer att stå i mål för Boston framöver. Arkivbild.Foto: Adrian Kraus/AP/TT

Första dagen av NHL:s free agent-period, då klubbarna kan värva kontraktslösa spelare, blev minst sagt intensiv.

Mängder av spelare kommer att spela i nya tröjor när hockeysäsongen drar igång i höst – bland annat flera svenskar.

Annons

Målvakten Linus Ullmark lämnar bottenlaget Buffalo och kommer att spela för Stanley Cup-utmanaren Boston. 28-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt värt fem miljoner dollar per säsong där han ersätter finländske stjärnan Tuukka Rask.

34-åringen har genomgått en omfattande höftoperation och blir borta i upp till ett halvår vilket tvingade Boston att leta efter en ny målvakt.

Backen Alexander Edler har lämnat Vancouver efter lång och trogen tjänst och skrev på ett ettårskontrakt med Los Angeles. Bland övriga svenskar märks Patrik Nemeth som gick till New York Rangers och Alexander Wennberg till nystartade Seattle.

Även två av de största fiskarna i free agent-vattnet fick nya klubbar. Backstjärnan Dougie Hamilton skrev på ett sjuårskontrakt med New Jersey värt nio miljoner dollar per säsong.

Målvakten Philipp Grubauer, som förra säsongen spelade i Colorado och blev nominerad till årets målvakt, skrev på ett sexårskontrakt med Seattle värt 5,9 miljoner dollar per säsong.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons