Annons

Västerviks IK sparkar tränaren

Sport • Publicerad 3 januari 2005

Nästjumbon i hockeytvåan, Västerviks IK, väljer att sparka sin tränare inför omstarten i serien på onsdag.

Niklas Frisell får inte fortsätta som tränare, utan ersätts nu av Tomas Lund och Fredrik Green, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Annons

46-årige Tomas Lund har tidigare varit tränare i klubben, under säsongerna 99/00 och 00/01 hade Lund huvudansvaret för A-truppen. De senaste säsongerna har den rutinerade tränaren haft ansvar för olika ungdomslag i föreningen.

32-årige Fredrik Green är också känd i Västervik i hockeysammanhang, dock inte som tränare. Green, som nu debuterar i tränarsammanhang på seniornivå, har i många år varit spelare i klubben.

Hösten har varit en besvikelse för Västerviks unga lag. I fjol tvingades laget kvala sig kvar i division II - målsättningen i år har varit att klara nytt kontrakt utan att behöva kvala. Med halva serien spelad ser det dock mörkt ut – Västervik ligger näst sist, med bara sju poäng.

Västervik är dock inte först i serien med att byta tränare. Redan efter halva höstsäsongen valde tränarduon i Boro/Vetlanda, bröderna Joakim och Marcus Norell att hoppa av jobbet som ledare för A-laget. Anders Johansson tog då över Boro, med Nils-Gunnar Svensson som assisterande tränare.

Cecilia Isberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons