Annons

Växjö skrällde mot Piteå: "Otroligt skönt"

Piteå var skyhög favorit i hemmamötet med Växjö, då svarade gästerna för en jätteskräll och vann med 1–0.
Bottenlagets första seger resulterade samtidigt i topplagets första förlust i årets damallsvenska.
Fotboll • Publicerad 25 juli 2020
Jennie Nordin blev stor matchhjälte för Växjö med sitt mål borta mot Piteå.
Jennie Nordin blev stor matchhjälte för Växjö med sitt mål borta mot Piteå.Foto: Pär Bäckström/TT

Växjö svarade för en första klassens skräll när Piteå besegrades. En kvart in i matchen fick småländskorna en drömstart. Växjös Nellie Karlsson kom på vänsterkanten och hittade fram till Jennie Nordin med en perfekt passning snett inåt bakåt.

Nordin var på hur säker som helst.

Annons

– En perfekt boll från Nellie (Karlsson). Jag ser ju tidigt att den ska rinna igenom hela Piteåförsvaret. Det var bara för mig att försöka hålla den nere så gott jag kunde, säger Jennie Nordin.

Det här var hennes första mål för säsongen.

Ny roll

– Jag har ju haft rätt många lägen så det var riktigt skönt att äntligen få sätta dit den.

Hon är också ny i rollen som offensiv mittfältare. Tidigare har hon haft en mer defensiv roll.

– Därför är det ju extra skönt att få visa att jag kan producera framåt och att jag inte bara producera bakåt, säger hon.

Tio minuter in i andra halvlek hade Piteå ett jätteläge att kvittera. Men Nina Jakobsson lyckades med bedriften att missa ett i princip öppet mål. Hennes bredsida gick över och Jakobsson tog sig för pannan.

– Det var ett bra läge som de fick där och de tryckte ju på rätt bra i slutminuterna också, fortsätter Nordin.

Under förmiddagen blev det också känt att förre Piteåstjärnan Madelen Janogy återvänder till svensk fotboll efter en tid med psykisk ohälsa. Enligt hennes agent Maria Karlsson De Cecco är Janogy står det mellan topplagen Piteå och Linköping.

Hade behövt Janogy

– Jag är bara glad att ”Madde” mår bättre. Det känns roligt att höra att hon vill spela fotboll igen, säger Josefin Johansson om sin före detta klubbkamrat.

Janogys spetskunskaper som målskytt hade Piteå behövt i mötet mot Växjö.

Annons

– Ja, absolut. Hon är en fantastisk person och en fantastisk fotbollsspelare. Jag är säker att hon väljer det som känns bäst för henne, fortsätter Johansson.

I den 70:e matchminuten Josefin Johansson en riktigt bra träff men målvakten Katlynn Fraine kastade sig – och klistrade bollen.

Samma målvakt hade minuterna tidigare tippat en stenhård frispark från Fernanda Da Silva till hörna.

– Hon är ju en bra målvakt, det är hon. Jag är mest arg att jag inte tryckte ner bollen mer. Vi hade pratat om det för vi vet att hon är duktig i den höjden, säger Johansson lite uppgivet.

I slutminuterna radade Piteå upp chanser men det här var Växjös dag. 0–1 innebar topplagets första förlust och bottenlagets första seger för säsongen.

Växjöspelarna jublade när jätteskrällen var ett faktum.

– Vi har ju haft en väldigt tung inledning. Det var otroligt skönt att kunna visa upp en riktig krigarinsats i den andra halvleken och ta tre poäng, säger Jennie Nordin.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons