Annons

veckans hetaste lirare/Fredrik Olsson

Sport • Publicerad 3 augusti 2001
Bild:
Bild:Foto: 

– Det var ju roligt... Men egentligen tycker jag att hela laget är hett just nu, inte bara jag. Det går bra för Mjällby just nu.

Du har ändå hållit nollan i elva av 16 matcher, och inte släppt in ett mål på de fem senaste omgångarna...

Annons

– Ja, det är roligt. Men så har ju försvarsspelet fungerat väldigt bra hela året. Och att jag hållit nollan de fem sista matcherna... det är klart det är kul, men det viktigaste är inte att vi inte släpper in några mål, utan att vi vinner matcherna.

Är du ute efter rekord kanske, det rekordet din företrädare Mattias Asper tidigare innehade?

– Nä, så tänker man inte. Håkan Svensson slog ju Aspers rekord, och det ligger någonstans mellan 700 och 800 minuter...

Du har ändå lite koll?

– Ja, som målvakt har man väl det...

nMen slår du rekordet borde ni ligga ganska bra till för allsvenskan?

– Nja, säg inte det. Det är inte mer än 300-400 minuter till jag måste hålla nollan, och efter det återstår ganska många omgångar. Och vi vet ju – inte minst efter fjolåret – att det är inte avgjort förrän sista sparken är gjord.

Har Mjällby seriens bästa backlinje?

– Ja, det är jag övertygad om. Vi har rutinerade killar – framför allt Patrik Rosengren och Thomas Westergren – som spelat tillsammans länge nu, och som kan varann bra. Det ger resultat.

Har Mjällby superettans bästa målvakt, då?

Annons

– Ha ha, den frågan vill inte jag uttala mig om, det får andra bedöma. Men vi har flyt nu, och ett gott självförtroende hos alla i laget.

Nu väntar en intensiv vecka?

– Ja, vi spelar tre matcher på en vecka, med start på lördag borta mot Enköping. Men det gäller bara att fortsätta spela vårt spel så ska det nog gå bra.

... och fortsätta hålla nollan?

– Ja, det också. Helst.

Anders Evebring, 23 år, anfallare, Yngsjö.

Tack vare Anders två mål mot Gärds Köpinge kammade Yngsjö hem segern i Gärdscupen i år, efter finalseger med 2–0. Även i semifinalen mot Linderöd var Evebring på hugget, och gjorde två av målen när Yngsjö vann med 6–1.

Henrik Edfors, 22 år, anfallare, IFK Hässleholm.

Målformen håller i sig. När IFK Hässleholm befäste serieledningen genom att klå seriejumbon Tomelilla med 2–1, så var det Edfors som stod för båda målen. Enligt honom själv börjar den omskolade mittfältaren nu hitta sin roll som anfallare. Fast vi tror förstås hellre på förklaringen det viskades om... att föremålet för Edfors ömma låga satt på läktaren på Österås och såg matchen.

Daniel Holmqvist, 25 år, anfallare, Bromölla.

Annons

Bänkad och iskall i säsongsinledningen. Men nu börjar Bromöllaforwarden få upp ångan ordentligt. När Bromölla detroniserade Mösterås med hela 7–1 gjorde Holmqvist tre mål, och visade att han tänkt sig en ordinarie plats i laget i fortsättningen.

Johan Schrewelius, 24 år, anfallare, Åhus HBK.

Två raka segrar för Åhus, sammanlagt 7–1 på två matcher mot Sjöbo – och den svarta trenden verkar ha vänt. Anförare i marschen uppåt är Johan Schrewelius – som låg bakom tre mål, och själv gjorde matchavgörande 3–1 när Åhus vann med 4–1 i söndags.

Peter Persson, tränare Näsby

Sågade spelet, sågade domarna, sågade laget... ja, sågade mer eller mindre allting när Näsby åkte på däng med 1–3 mot Växjö Norra.

Martin Gyllix, back, Kristianstads FF.

KFF fortsätter att kämpa i botten av tabellen, och i måndags noterades ett nytt bottennapp mot Leikin, genom 1–3-förlusten. Nu väljer Gyllix att åka på konferens istället för att spela matcher med KFF, och missar därmed de två kommande matcherna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons