Karlsson tvåmålsskytt – Vegas till NHL-final

Vegas körde över Dallas i den sjätte semifinalen i NHL-slutspelet. William Karlsson blev tvåmålsskytt i 6–0-segern och Vegas är efter 4–2 i matcher klart för NHL-final.
– Vi spelade mycket hårdare och enklare, och det lönade sig, säger Karlsson.
Ishockey • Publicerad 30 maj 2023
Vegasspelarna hade skäl att fira. NHL:s näst yngsta klubb ska spela NHL-final igen.Foto: Gareth Patterson/AP/TT

Vegas tog tidigt kommandot i matchen. William Carrier inledde målskyttet efter 3.41 i första perioden. Halvvägs in i perioden var det dags för en annan William, svenske Karlsson, att i powerplay utöka ledningen.

Karlsson plockade upp en retur och lyckades precis lobba pucken ovanför benskyddet på Jake Oettinger.

Några minuter senare hade Vegas en 3–0-ledning, där Keegan Kolesar stod för målskyttet.

– Tre mål i första satte tonen, och sen körde vi på därifrån och satte några till, säger Karlsson till ligans reporter efter matchen.

Fint samarbete

Jonathan Marchessault utökade till 4–0 efter halva matchen, Karlsson satte 5–0 två minuter in tredje.

Michael Amadio utnyttjade en Dallasmiss, kontrade och släppte pucken bakåt till Karlsson som satte sitt tionde mål för slutspelet, kyligt placerat över klubbhandsken.

Karlsson återgäldade passningen senare under perioden, då han hittade fram till Amadio som därmed fick fastställa slutresultatet till 6–0 i ett kusligt tyst American Airlines Center i Dallas.

Adin Hill hade inte jättemycket att göra i Vegas-målet, men de 23 skott som Dallas fick i väg mot honom räddades.

Andra finalen

Vegas gjorde debut i NHL säsongen 2017–2018 och gjorde omedelbart succé när man nådde ända till finalen, där Washington blev en för svår motståndare.

Nu får Vegas, som tagit sig till slutspel alla år utom förra året, en ny chans att lyfta Stanley Cup. I final väntar Florida.

– Det känns jättebra. Vi har varit i konferensfinal några gånger och nu tar vi oss till final för andra gången. Jag hoppas på ett annat resultat den här vändan. Det är en jättehärlig känsla, säger Karlsson till NHL.