Annons

Veteranen hyllas – genombrott som 28-åring

Sverige körde över ryska laget med 36–24. En av giganterna: 28-årige Carin Strömberg. Efter matchen hyllas hon från alla håll.
Handboll • Publicerad 27 juli 2021
Sveriges mittnia Carin Strömberg gjorde en världsmatch, enligt ledare och medspelare.
Sveriges mittnia Carin Strömberg gjorde en världsmatch, enligt ledare och medspelare.Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP

Carin Strömberg har gjort 104 landskamper och sju mästerskap. Men aldrig mer än fem mål. I OS-matchen mot ryska laget hängde hon åtta.

Efter matchen mötte hon pressen i mixade zonen med vad man får ana ett stort leende bakom munskyddet.

Annons

– Det var otroligt kul att spela i dag.

– I dag var jag verkligen i zonen, det händer inte jätteofta men när man är där är det bara att rida på vågen. Man hamnar där mer sällan än vad man kan tro. Man kämpar på men det är bara några gånger man hamnar där i ”the zone”.

Fått helt ny roll

Hon rankar landskampen högt bland alla de hon spelat. Som mittnia har hon fått en annan roll i Tokyo-OS. Tidigare har Strömberg fokuserat på försvaret. Nu får hon stort förtroende i anfallet.

– Det är klart att jag kanske är i bra form och så efter att vi tränat mycket tillsammans i sommar, men sedan har man varit redo i alla år, och nu har jag en annan roll och då är det bara att gå in och köra.

Svenskan, som till vardags spelar i franska Nantes Atlantique, stod för ett målrikt skytte mot ryssarna. Många avstämda skott utifrån och slutligen seger med tolv bollar.

– Jag hade kunnat spela vidare, säger Strömberg.

På frågan om man kan göra genombrott som 28-åring svarar hon:

– Ja, det kan man väl.

"Det är världsklass"

Hon hyllas av lagkamrater såväl som förbundskapten Tomas Axnér.

– Det är världsklass. Styr spel, sätter Melissa (Petrén) i tre perfekta lägen. Ja, jag tycker det var överlägset en av hennes bästa landskamper.

Annons

Han imponeras över att mittnian klarar rollbytet från försvar till anfall.

– När hon klarar av att spela som hon gör under långa tider, då är det en dimension till.

Han håller med om att Strömbergs match kan kallas för ett genombrott.

– Ja, man kan väl kalla det ett genombrott. Att hon verkligen får ut kvaliteter, spelförståelse, leder laget, följer en matchplan. Det är skönt att ha henne, säger Axnér.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons