Annons

Veteranerna tackade för sig: "Mycket känslor"

Finnkampen blev höjdhoppsveteranerna Sofie Skoog och Erika Kinseys sista tävling.
Och det blev ett känslosamt slut.
Friidrott • Publicerad 5 september 2021
Sofie Skoog,mitten, kramas med Erika Kinsey, till vänster, och Bianca Salming, till höger, efter sista höjdhoppstävlingen.
Sofie Skoog,mitten, kramas med Erika Kinsey, till vänster, och Bianca Salming, till höger, efter sista höjdhoppstävlingen.Foto: Christine Olsson/TT

Sedan tidigare har det stått klart att Finnkampen blir duons sista tävling, och när Skoog rev ut sig på 1,82 kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

Redan innan hade det varit en känslosam dag för 31-åringen. På uppvärmningen inför tävlingen tog hon emot presenter från konkurrenterna.

Annons

– Redan då brast det. Då kände jag att i dag blir det nog svårt att hålla känslorna inne, säger hon i SVT.

"Kände mig redo"

För Kinsey blev det ett perfekt avslut på karriären. Hon hoppade 1,88 och tog hem segern.

– Det är så mycket känslor. Det är inte förrän nu jag börjar förstå att det är slut, säger 33-åringen i SVT.

Till skillnad från lagkamraten Skoog var Kinsey lite mer återhållsam med känslorna utåt.

– Jag kände mig redo, det känns så bra att få det här som den sista tävling. Mina känslor har inte kommit upp än, de kommer att komma senare, säger hon i SVT.

Duon har prenumererat på Finnkampssegern de senaste sju åren. Det här var Kinseys tredje vinst, medan Skoog har vunnit fyra gånger.

"Helt fantastiskt"

Nu försvinner två rutinerade pjäser från det svenska höjdhoppslaget.

– Det har betytt så otroligt mycket och jag har haft så fruktansvärt kul och fått så mycket från idrotten. Jag hade aldrig ens drömt om att jag skulle kunna hoppa så högt som jag har gjort, säger Skoog.

Sista tävlingsdagen kunde knappt blivit bättre: Sol, hemmaplan och segerläge för både herrarna och damerna i friidrottslandskampen mot Finland.

– Det låter jättetöntigt, men det är vad jag drömt om. Jag har haft en sjukt tuff säsong och mitt mål var att göra ett SM och en Finnkamp. Publik på plats och sol, det är bara helt fantastiskt, säger Skoog.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons