VHK har ödet i egna händer – utklassade Trelleborg i går

Vinslöv börjar känna smak av allsvenskan. Åtminstone är ett kvalspel nära efter att laget utklassat Trelleborg HBK med 36–25. Nu är Vinslöv tvåa i tabellen med fyra matcher kvar att spela. ”Allt hänger på de två kommande matcherna”, säger Vinslövs Sebastian Hansson.
Sport • Publicerad 14 februari 2013
Segerglädje. Vinslövsspelarna jublar efter 36–25 mot Trelleborg HBK. Nu har laget allsvenskan i sikte.
Segerglädje. Vinslövsspelarna jublar efter 36–25 mot Trelleborg HBK. Nu har laget allsvenskan i sikte.Foto: Tom Wall

Efter utklassningssegern med 25–36 (13–20) mot Trelleborg HBK i Söderslättshallen har Vinslöv allsvenskan i sikte. Segern tog laget till andraplatsen. Vinslöv har en poäng upp till ettan Heid, och en poäng till godo på H65 och Anderstorp, dock med en match mer spelad.

Höör och Heid

De kommande matcherna blir indirekt avgörande. Först väntar H65 Höör hemma och sedan Heid borta.

– Alla matcher vi har kvar är lika viktiga, men de närmaste är två fyrapoängsmatcher. Allt hänger på de två matcherna, vinner vi dem har vi bra läge, konstaterar Sebastian Hansson.

Etta går direkt upp, tvåan och trean får kvala till allsvenskan.

– Vi är inne i ett riktigt flyt just nu. I de två senaste matcherna har allt stämt, vilket det inte gjort innan. Sedan har vi alla friska nu, säger Sebastian Hansson om vad som talar för VHK.

Spelar laget som mot Trelleborg HBK är chanserna att bli bland de tre bästa i division ett stora. Vinslöv var i underläge med 4–5 efter nio minuter. Sedan sprang laget sönder ett håglöst hemmalag. Matchen avgjordes redan i första halvlek.

”Extremt bra”

Sista nio minuterna av första halvlek vann Vinslöv med 8–3, då 10–12 förvandlades till 13–20 i halvtid.

– Vi vet att Trelleborg är ett extremt bra lag när de har flytet med sig men att de är mycket sämre när de är i underläge. Vi sa att vi skulle springa sönder dem och få dem att tycka att handboll är tråkigt, säger Sebastian Hansson.

Det var precis det som hände. Vinslöv ledde som mest med 14 mål ett tag i andra halvlek.

Sebastian Hansson svarade för nio av målen. Henrik Grönvall, sju mål, och Christian Sandberg och Anders Brorsson, sex mål vardera, hade också en målglad kväll. Även målvakten Björn Skoglund, 23 räddningar, hade stor del i Vinslövs utklassningsseger.

Nu gäller det att ta fram samma anda nästa fredag då H65 Höör kommer till Furutorpshallen.

Mikael Hallqvist
Jonas Jakobsson, sporten@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.