”Vi borde ha gjort 30 mål”

HANDBOLL Säsongens viktigaste minuter. Då darrade IFK Kristianstad. –I normala fall borde vi gjort 30 mål på ett sånt här lag, suckar tränaren Ulf Larsson.
Sport • Publicerad 2 april 2001

När det som bäst behövdes misslyckades IFK Kristianstad.

–Vi skapade mycket, men vi missade våra lägen, förklarar Ulf Larsson efter 20–22-förlusten hemma mot Frölunda.

Under de sista tio minuterna gjorde IFK bara ett mål och det räckte inte för att behålla försprånget mot Frölunda.

–Det var ju vår match och därför känns det extra tungt. Det hade varit lättare att acceptera om vi hade spelat dåligt och förlorat stort, säger Ulf Larsson och fortsätter:

–Jag tycker vi spelade bra och det var ingen som gömde sig trots att det var mycket som stod på spel, fortsätter” Uffe”. Frölunda vände 17–19-underläget och gick ifrån till 21–19.

Samtidigt klappade IFK:s anfallsspel igenom och raden på misslyckade IFK-avslutningar i slutminuterna kan göras lång. Utmärkte Frölundamålvakten Magnus Kjell hyllades som en hjälte efteråt.

–Det var tydligen så att inget skulle gå in, suckar Uffe.

IFK Kristianstad fick totalt tre straffar under matchen och missade samtliga.

–Där har ni matchen. Hade vi satte dem hade vi vunnit. Att IFK svarade för en av sina bättre insatser efter juluppehållet räckte inte långt.

När Patrik Nilissiz vräkte in 22–20 efter 29.33 i den andra halvlek försvann det sista hoppet om en poäng.

–Vi satsade för fullt, men det räckte inte. Vi hade inte den turen som behövdes. Det var otroligt små marginaler som avgjorde, säger Ulf Larsson.

Av Anders Thell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.