”Vi har kört fem pass i veckan”

Sport • Publicerad 18 april 2001
Namn: Daniel Holmgren. Ålder: 16. Längd: 1.80 meter. Vikt: 65 kilo. Yrke: Går i nian på Väskolan. Bor: Öllsjö. Klubbar: Wä IF, Kristianstads FF. Familj: Mamma Marie-Louise, pappa Ingvar systrarna Jenny, Jessika, Caroline. Bild: WILLY ALM
Namn: Daniel Holmgren. Ålder: 16. Längd: 1.80 meter. Vikt: 65 kilo. Yrke: Går i nian på Väskolan. Bor: Öllsjö. Klubbar: Wä IF, Kristianstads FF. Familj: Mamma Marie-Louise, pappa Ingvar systrarna Jenny, Jessika, Caroline. Bild: WILLY ALMFoto: 

Vad betyder spel i pojkallsvenskan för er klubb?

–När klubben gjorde satsningen med att samarbeta med lokala klubbar var den uttalde målsättningen att gå just till pojkallsvenskan. Idag finns sju lokala klubbar representerade i KFF.

nHur har försäsongen varit?

–Bra, vi har kört fem pass i veckan. Vi startade med inomhusträning för att i mitten av januari gå ut och köra på grus.

nResultat?

–Vi vann grusturneringen Bjärlövs-cupen. Vi har spelat tolv matcher, både DM och träningsmatcher. Vi slog bland annat Kristianstad/Wä-damerna med 4–0, men det var mest en ”ploj-match”. Det har varit mycket en inkörningsperiod där tränaren luftat laget och vi har fått prova olika platser i laget.

nHar ni provat alternativa träningsmetoder?

–Ja, under fyra månader och två dagar i veckan har vi kört styrketräning och spinning på ett gym. Vi provade även intensivgympan på Friskis & Svettis. Det var första gången att prova intensivgympa för alla - och det bjöd på ett och annat skratt. Någon gång testade vi boxning, men mest för skojs skull.

nVilken målsättning har ni?

–Naturligtvis så högt upp som möjligt. En realistiskt målsättning är ett mittenlag, men går det bra och vi får flyt kan vi vara med och slåss om de två översta platserna som innebär slutspel.

nVilket lag vinner er grupp?

–Malmö FF. De har en och annan spelare att välja mellan. IFK Trelleborg blir en outsider, de vann Skåneserien grupp A i höstas.

nErt lags spelstil?

–Vi spelar som ett lag och hjälps hela tiden åt.

nHur gör ni flest mål?

–På fasta situationer. Men vi har även snabba forwards.

nRivalitet mellan er båda Kristianstadslag?

–Njae, på planen är det kamp. Annars är det lugnt. Positivt att regionen har så många lag i pojkallsvenskan.

nFramtid?

–Tanken är att vi spinner vidare på satsningen och nästa steg efter pojkallsvenskan är kval till juniorallsvenskan. Och förhoppningsvis spel i juniorallsvenskan.

Tränare: Tommy Björck och Stefan Persson.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.