”Vi visar prov på hög moral”

FOTBOLL TOSTEBERGA. Tosteberga vann det viktiga hemmamötet i herrfyran mot jumbon Bjärnum med 1–0. Tränaren Mats ”Matte” Andersson var mycket nöjd efter slutsignalen. – Vi vinner rättvist och visar prov på hög moral idag.
Sport • Publicerad 18 juni 2001

Tosteberga vann bottenmötet mot Bjärnum efter att Roger Johansen gjort matchens enda mål i mitten av den första halvleken, genom en läcker skarvning på ett högerinlägg. Förutom målet, var det Bjärnum som hade halvlekens bästa chans, genom Martin Olofssons farliga skott. I andra halvlek började Tosteberga backa hem och man tillät Bjärnum ta över det mesta av spelet. Bortalaget skapade också många målchanser, främst genom Rickard Lindberg, men Johan Ljungqvists resoluta spel mellan stolparna och en del oförmåga i avsluten gjorde att man aldrig fick in bollen.

– Helt otroligt att vi inte kan sätta någon av alla chanser vi skapar, menade Bjärnums tränare Stefan Lindell.

– Vi gör kanske ändå vår bästa match i år, skapar mängder av chanser, men får inte in bollen. Genom Bjärnums offensivlusta i andra halvlek skapades det utrymme till kontringar för hemmalaget och Martin Persson i Tosteberga fick de hetaste chanserna till att punktera matchen innan han blev utvisad efter två gula kort i slutet av matchen. Tostebergatränaren ”Matte” Andersson var hur som helst helnöjd över sitt lags insats och moral.

– Hela laget gör en kanonmatch. Vi vinner rättvist och visar prov på hög moral.

”Matte” var speciellt nöjd med Johan Ljungqvist som ersatte avstängde David Persson i målet.

– Han var vår bäste spelare i matchen. Mycket starkt att gå in och ersätta vår målvakt på det sättet som han gör.

I matchens absoluta slutskede hade Morgan Andersson en jättechans att göra 2-0. Han var förbi målvakten, skulle bara lägga in bollen, men föll i samma ögonblick och fick rejält ont. Även Joakim Olsson tvingades kliva av under matchen efter en lårbristning.

– Det har varit så hela säsongen. Vi hade sju spelare skadade innan matchen och nu detta.

Skönt för Tosteberga att man då har förstärkningar att vänta till sommaruppehållet. Daniel Colliander Nelson och Christian Blom är klara för spel i klubben när höstsäsongen drar igång.

matchfakta

Tosteberga/Nymölla IF-Bjärnums GOIF 1–0 (1–0)

Målet: 1–0 (26) Roger Johansen.

Utvisning. Martin Persson, Tosteberga (82)

Domare: Lars Andersson.

Publik: 80.

Av Filip Magnusson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.