Annons

Vilken avslutning av Jan Brink

RIDSPORT Grand Prix-seger på fredagen – och en upprepning i Grand Prix Kür på lördagen. Jan Brink fick därmed en kanonavslutning på en säsong som varit full av höjdpunkter för honom själv och hästen Briar.
Sport • Publicerad 17 september 2001

– Super, det var verkligen super. Vi red in i strålande solsken, inför fullsatta läktare och gjorde en strålande insats. Allt stämde, inga missar och vi följde musiken till sista ton.

Segern i Donaueschingen var ett rejält styrkebesked. Brink och Briar är mer än två procent före tvåan Hans Jörgen Nörgaard, och mer än fyra procent före toppryttarinnan Isabell Werth. Detta i en sport där det verkligen är de små marginalerna som räknas.

Annons

–Att hålla en jämn och hög nivå är den största svårigheten och jag är verkligen jättenöjd med den insats vi gjort i år. Briar är inte mer än tio år men har i år gått världscupfinal och EM med mycket väl godkänt resultat.

–Vi har hållit oss på topp sedan Globentävlingarna förra året där vi var tvåa, och nu kommer vi hem för att ge svenska eliten en match om SM-guldet.

Sedan börjar inomhussäsongen och Världscupen i dressyr igen. Brink och Briar startar i Berlin och rider sedan Världscupen i Globen första advent.

–Jag har märkt att ett regelbundet tävlande på toppnivå varvat med några veckors lugnare träning på hemmaplan är bästa sättet för oss båda att hålla oss i form, berättar Brink. n

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons