Annons

Vilken comeback av Niclas Persson

FOTBOLL VÄ. Wä IF tog en mycket efterlängtad och välbehövlig seger i fyran. Faktiskt första trepoängaren på över två månader. En av segerherrarna var målvakten Niclas Persson som årsdebuterade mellan stolparna när Wä slog Osby med 3-1.
Sport • Publicerad 3 september 2001

Det svänger snabbt i fotboll, det är Niclas Persson ett levande bevis på.

Under större delen av året har han bara tränat sporadiskt, men inga matcher, förutom en match som utespelare i Wäs B-lag.

Annons

När Tollarps IF i femman fick målvaktsproblem lånades han ut i tre matcher.

– Första matchen gick sådär, medan de övriga två gick bättre, förklarar Niclas som bara för en dryg vecka sedan spelade för just Tollarp. Tanken i Wä var att ha honom i bakfickan om det skulle hända den ordinarie målvakten Andreas Wackenfors någonting. Och förra lördagen mot Marieholm fick ”Wacken” rött kort och automatiskt en match avstängning. Snabbare än vad Niclas själv trodde blev det årsdebut i Wä-målet.

Och vilken comeback!

När Osby dominerade första dryga kvarten var det Niclas som såg till att det inte blev något baklängesmål.

Han stod i vägen och radade upp räddning på räddning när han inte var ute på inlägg och avstyrde farligheter.

Närmast ett Osbymål var Mattias Nilsson som provade skott vid två olika tillfällen. Första skottet touchade ett försvarsben och Niclas Persson var på väg mot fel håll, men bollen slank en meter utanför stolpen. Andra gången

räddade ribban Niclas Persson, Nilssons skott från 20 meter fick ribban i gungning.

Det till synes tama Wä-laget tog sig i kragen och ryckte upp sig - och jämnade ut spelet sista halvtimmen. För att efter paus vara riktigt taggade och aggressiva och visade verkligen att comebacken i division IV ska bli mer än ett år. Det var ”de gamle” som visade vägen:

Rikard Fröjd, 31: Han fick efter 55 minuters spel en perfekt stickare och satte med ett distinkt skott dit 1-0. Han var också delaktig i 3-1-målet.

Martin Bengtsson, 32: Punkterade matchen med att göra 3-1 13 minuter före slutsignalen. Han fick öppet mål efter att Patrik Stigborg provat skott som Osbys målvakt Ola Svensson släppte retur på. Han fick assist till 2-0 när han slog en perfekt högerhörna och bollen träffade pannan på...

...Mats Herrmann, 32: som nickade in bollen från två meters håll vid första stolpen. Han spelade dessutom fram Fröjd till 1-0.

Av Fredrik Björnsson 044-18 55 14
Av Fredrik Björnsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons