Vinciguerra slog ut andreseedade Costa

TENNIS QATAR Andreas Vinciguerra började 2003 med en fin tennisskalp. I Qatars ATP-turnering slog han ut andreseedade spanjoren Albert Costa med 3–6, 7–6 (7–5), 7–5 i den andra omgången och är klar för kvartsfinal.
Sport • Publicerad 2 januari 2003
Andreas Vinciguerra, som tränas av Kristianstadsbekantingen Mikael Tillström, fick en smakstart på det nya året. I Qatars ATP-turnering slog ”Vinci” ut andreseedade spanjoren Albert Costa med 3–6, 7–6 (7–5), 7–5.
Andreas Vinciguerra, som tränas av Kristianstadsbekantingen Mikael Tillström, fick en smakstart på det nya året. I Qatars ATP-turnering slog ”Vinci” ut andreseedade spanjoren Albert Costa med 3–6, 7–6 (7–5), 7–5.Foto: 

Den 21-årige skåningen hade ett tungt 2002 på grund av flera skador och föll från 33:e till 180:e plats på rankingen. Han tvingades därför kvala för en plats i Qatar-turneringen.

Det var första gången som Vinciguerra mötte fjolårets vinnare i Franska mästerskapen och nia på rankingen, men Costa underskattade inte svensken och sa före mötet:

– Andreas är en bra kämpe. Han är en bra spelare, farlig, ung och hungrig, sade Costa.

Hungern och det faktum att svensken hade fler matcher i benen, eftersom han spelade två kvalmatcher innan huvudturneringen, var några av skälen till att Andreas Vinciguerra kunde vinna. Vinden var ett annat. Costa hade svårt att bemästra sin serve i vinden.

– Jag gillade inte vinden. Men Vinciguerra spelade också bra, han var bättre än jag. Det var en jämn match, jag hade mina chanser men gjorde också misstag. I slutet av tredje set spelade han väldigt bra, sa Costa.

Vinciguerra var väldigt nöjd över segern.

– Det var första gången som vi möttes, men jag har sett honom spela en hel del. Han är en av de bästa spelarna på touren och jag är väldigt glad över att ha vunnit.

– Vi spelade båda bra, men jag vann de viktiga bollarna och det var skillnaden.

Kvalmatchspelandet och vana vid vindförhållandena var avgörande när belgaren Kristof Vliegen slog ut Thomas Enqvist i första omgången i Adelaide på nyårsaftonen.

Kvalspelaren Vliegen sade efter segern, 3–6, 6–4, 6–3, att han hade nytta av att ha spelat kvalmatcher före mötet med Enqvist.

– Jag hade redan spelat tre kvalmatcher i vinden, som är besvärande här. Jag visste att Thomas precis kommit tillbaka efter sin axelskada. Det är inte lätt att spela sin första match i den här vinden, sade Vliegen.

Enqvist, som varit borta på grund av axelskadan i stort sett sedan US Open, var besviken.

– Det är klart att jag är besviken över att förlora i första omgången. Fysiskt är jag i väldigt bra form, sa Enqvist. (TT)

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.