Annons

Vinst och förlustför Albatross

Sport • Publicerad 15 september 2003

Den första matchen vill nog Albatross helst glömma. Där blev det förlust mot Kulladals farmalag med hela 6–14. Den matchen var avgjord redan efter den tredje serien.

– Det var en riktig katastrof. Jag har inte varit med om en så dålig match på flera år, säger Michael Lorenzon.

Annons

Micke Jakobsson hade högst poäng med 790.

– Det är ungefär var den som har lägst poäng i en vanlig match har, säger Lorenzon. Anledningen till det dåliga spelet var att banorna höll en mycket låg standard. Ingen spelare i något av lagen spelade bra, och mot slutet av matchen handlade det bara om att lära känna banan lite bättre inför den andra matchen mot Novembersexan.

– Det var komunalarbetare som hade hand om banan, så den var inte i något vidare skick. Det var svårt att hitta rätt på banan, säger Lorenzon.

Matchen blev en riktig rysare. Lagen följdes åt hela matchen och inför den sista omgången ledde Novembersexan med en poäng. Albatross vann då två banor stort och säkrade därmed tre poäng. De vann sedan på ytterligare en bana, med endast fyra poäng, och segern var klar.

– Det kändes oerhört skönt att få vinna en sådan match, säger Lorenzon.

Trots att Albatross fick med sig en seger tillbaka till Kristianstad var inte Michael Lorenzon helt nöjd.

– Under normal omständigheter borde vi vunnit båda matcherna, men vi fick en seger och hänger med i toppen. Det får vi vara nöjda med.

@TTSPRES:Kulladal (reservlag)–Albatross 14–6

Novembersexan–Albatross 9–11

Carl Johan Bjäreborn

BOWLING KRISTIANSTAD
BOWLING
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons