Annons

VM-centern klar för Leksand

Finske Mikael Ruohomaa, 32, är klar för Leksand.
Centern, som presenterades under torsdagen, var en viktig pjäs i det Finland som bärgade silvret i VM.
"Jag ska göra mitt allra bästa för att bringa framgång för samhället och alla våra fans", säger han.
Ishockey • Publicerad 15 juli 2021
Mikael Ruohomaa. Arkivbild.
Mikael Ruohomaa. Arkivbild.Foto: Sergei Grits. AP/TT.

Aftonbladet var först med att berätta nyheten på torsdagen och inte allt för långt efter presenterade Leksand VM-centern.

Förutom att vara en viktig pjäs i det Finland som föll i VM-finalen mot Kanada var han Sibir Novosibirsks bäste poängplockare i KHL med sina 39 poäng (9+30) på 55 matcher den förra säsongen.

Annons

"Mikael kommer från starka offensiva säsonger i KHL och har levererat på hög nivå under en lång tid. Mikaels styrkor ligger i sitt utmärkta spelsinne och passningsskicklighet.", kommenterar Leksands general manager värvningen.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2022/2023.

"Leksand har de mest högljudda supportrarna i SHL och finns över hela landet, och jag ska göra mitt allra bästa för att bringa framgång för samhället och alla våra fans", säger finländaren i ett pressmeddelande.

"Jag är säker på att den kommande säsongen kommer att bli en fantastisk historia med ett bra lag och grymma fans, där vi ska visa att vi är ett topplag och en topporganisation. Jag kan knappt vänta på att få dra igång!"

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons