VM-feber för Tysons pågar

I helgen slipade juniorlandslaget i amerikansk fotboll på de sista detaljerna inför sommarens VM-äventyr i Ohio.
Sport • Publicerad 21 april 2009

I den 55-man stora truppen hade Predators med inte mindre än åtta namn:

Doctor Cassamas, Filip Sundgren, Alexis Koyfis, Martin Sjöstedt, Lukas Klang, Anton Wahrby, Hampus Linde och Niklas Persson. Truppen ska bantas med tio man innan avresan till USA.

– Det är hård konkurrens men jag tror ändå att det kommer bli en hel del Predatorsspelare med i den slutgiltiga truppen, säger Predatorscoachen Tyson Guillen, som själv ingår i juniorlandslagets ledarstab.

– Jag har hand om runningbacks och jag kommer ju att ha en del att säga till om men det är ju ändå förbundskaptenen som bestämmer, menar Tyson.

Under helgens läger stod inte bara "football" på programmet.

– Nä, vi snackade mycket om det psykologiska och mentala också. VM-äventyret blir ju det absolut största som de här killarna någonsin varit med om, då är det viktigt att man är förberedd på alla plan, säger Tyson.

Att VM avgörs just i USA spetsar så klart intresset och förväntningarna.

– Det kommer att bli ett jäkla drag, redan nu är USA:s matcher nästan utsålda, säger Tyson, som berättar att stadion i Canton, Ohio, tar 40 000 åskådare.

Och om Tyson Guillen får drömma så kommer Sverige att möta USA i en semifinal i VM.

– Vi är sjätteseedade av åtta lag och möter tredjeseedade Mexico i första matchen. Trots det tycker jag att vi har en bra chans och skulle vi vinna där får vi möta USA.

– Det hade varit en riktig höjdare, den matchen sänds i så fall på ESPN, berättar Tyson.

VM inleds för Sveriges del den 27 juni.

Finalen spelas den 5 juli.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.