VMA förlorade till jumbolaget

Bredaryd skulle innebära tre säkra poäng– trodde VMA-spelarna som gjorde en riktig plattmatch och förlorade med 2–4.
Sport • Publicerad 6 augusti 2004

– Jag är oerhört besviken. Vi är inte värda tillstymmelsen till poäng, suckar Fredrik Johansson.

2-4 förlusten fick VMA-tränaren att rasa. Inte undra på det. Hans spelare verkade ha glömt att semestern är över och presterade en fotboll som var helt utan tempo och glöd.

– Ja, inställningen är under all kritik. Vi visar inte rätta hjärtat. Det håller inte att gå på halvfart, dundrar han.

VMA var aldrig riktigt nära att plocka poäng. Efter Fredrik Ljunggrens sena reduceringsmål till 2-3 tände man till en aning. Men nära var det aldrig. Detta trots att man gick över till trebackslinje och satsade allt framåt. Nils Ekvall flyttades fram men VMA lyckades inte att utnyttja mittbackens styrka i luftrummet.

– Offensiven var på tok för dålig hela matchen. Jag vet inte vad det beror på, suckar Ekvall. Bredaryd lyckades bara ta fem poäng under hela vårsäsongen. Föreningen valde därför att låta tränaren Lennart Josefsson gå. In kom nye Lars Pettersson. Han fick en lyckad seriedebut.

– Jag är inte ett dugg förvånad över segern – tvärtom, säger han efter matchen.

Bredaryds stora problem har varit försvarsspelet. Framåt är man vassa. Det visade man med eftertryck igår. Laget har små, men kvicka offensiva spelare. Saim Rustemi gjorde tre mål i andra halvlek, ett äkta hattrick alltså och han blev smålänningarnas stora hjälte.

– Vi visste om att de är kvicka på att ställa om spelet, säger Nils Ekvall. Ändå blev Ekvall och hans backkollegor ständigt överlistade. Som vid 0–1: Saim Rustemi slog ett lågt inlägg från höger. Vid närmsta stolpen fanns Per-Johan Alvinsson och tryckte in bollen.

Jonas Strömbäck kvitterade efter en halvtimme med en läcker frispark som han smekte in med högerfoten. Ett läckert mål av en artist.

Inför andra halvlek hoppades VMA på en klar förbättring. Det blev tvärtom. Saim Rustemi show inleddes med en snygg lobb över VMA-målvakten Svante Svensson. 3-1 tryckte han in från nära håll efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Fredrik Ljunggren reducerade med tio minuter kvar, men VMA-forceringen ledde bara till att Bredaryd fick kontra. Där avgjorde Rustemi med fyra minuter kvar. VMA hade chansen att gå upp i serieledning, men tog inte den möjligheten.

– Det gäller att glömma den här matchen så fort som möjligt, säger Nils Ekvall.

På onsdag i nästa veckan möts VMA IK och Ifö/Bromölla i ett hett derby på Strandängen. Motsvarande möte förra säsongen lockade närmare 1000 personer.

– Det lär i alla fall inte vara några problem att ladda om, säger Nils Ekvall.

Ladda om är precis vad VMA–spelarna behöver göra. Höstsäsongen började på sämsta möjliga sätt.

Jens Brogren

Matchfakta

VMA IK–Bredaryds IK 2–4 (1–1)

Målen:0-1 (24) Per–Johan Alvinsson, 1-1 (30) Jonas Strömbäck, 1–2 (57) Saim Rustemi, 1–3 (70) Saim Rustemi, 2-3 (80) Fredrik Ljunggren, 2–4 (86) Saim Rustemi.

Varningar: VMA:Håkan Bengtsson, Bredaryd:Per–Johan Alvinsson, Jesper Forsberg, Dzenad Basic.

Domare:Martin Johnsson, Malmö.

Publik:291.

FOTBOLL ARKELSTORP
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.