Annons

VMA vill ha Hasse Larsson

Rickard Andersson lämnar VMA IK och är högaktuell för Tollarps IF. Förre Mjällbyprofilen Hasse Larsson pekas ut som ny tränare i VMA.
Sport • Publicerad 20 september 2003
Hasse Larsson
Hasse LarssonFoto: 

Tränaren Rickard Andersson lämnar VMA IK efter den här säsongen.

Den hårdsatsande division III-klubben hoppas kunna ersätta honom med den förre Mjällbytränaren Hasse Larsson.

Annons

– Jag gillar inte att ljuga, så jag kan bekräfta att vi har pratat med varandra. Mer än så finns egentligen inte att säga i nuläget, säger Hasse Larsson.

Hasse Larsson var under flera år i följd bara en hårsmån från att föra upp Mjällby i allsvenskan. Hans sista säsong i Listerklubben blev däremot fiaskobetonad och laget ramlade ner i division II.

I år tränar Hasse Larsson Asarum i division IV och i eftermiddag väntar en viktig toppmatch mot Högdals IF.

I det här sammanhanget kan den vara helt avgörande.

Vinner Asarum i eftermiddag har klubben stora möjligheter att ta steget upp i division III och det skulle förändra utgångsläget för en eventuell förhandling med VMA IK.

– Går vi upp så kan man nog utesluta att det blir VMA för min del nästa säsong. Då skulle de båda klubbarna spela i samma serie och det är lite för känsligt, säger Hasse Larsson. Värvarbasen Alf Ekvall i VMA IK befinner sig på semester i Grekland och vill inte kommentera eventuella tränaraffärer.

– Jag kan säga att ingenting är klart. Resten håller vi inom klubben, säger han.

Rickard Andersson – som förde VMA från fyran till toppen av trean – lämnar klubben efter två säsonger. Mycket talar för att Rickard Andersson dyker upp i Tollarps IF nästa säsong.

Division IV-klubben letar ersättare till Tommy Börjesson – som är klar för Kristianstads FF – och Rickard Andersson är kontaktad.

– Jag har en del att ta ställning till. Ett par klubbar till har hört av sig. Nu är jag mest intresserad av att avsluta snyggt i VMA. Jag har haft en bra tid i klubben och det känns rätt att testa något nytt, säger han.

Annons

Thomas Stedt i Tollarp är – precis som sin kollega Alf Ekvall i VMA – förtegen om tränarfrågan.

– Vi är en liten grupp som håller på att jobba med det här och vi säger inget förrän vi har pratat med spelarna, säger han och fortsätter:

– Men det är ingen hemlighet att vi har sonderat marknaden och nu träffar vi ett antal namn. Jag räknar med att vi kan presentera en ny tränare om ett par veckor. Det är bra om det går ganska snabbt för det skapar alltid en trygghet att ha klart med tränaren inför den kommande säsongen.

Anders Thell

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons