Annons

Wanstadius på väg att åka ut – igen

FOTBOLL På lördag spelar Näsby ödesmatch mot Nässjö. Robert Wanstadius har tidigare varit med om att åka ur trean – både med Yngsjö och Hanaskog. Nu är det på väg att hända igen. – Jag har tidigare sagt att det här skulle vara tredje gången gillt, men det ser lite risigt ut nu, suckar Wanstadius.
Sport • Publicerad 28 september 2001

– Tyvärr har vi inte det i egna händer längre, men vinner vi mot Nässjö har vi säkrat en kvalplats i alla fall...

Förutsättningarna kan ni läsa i artikeln nedan. Tre lag, Sölvesborg, Karlshamn och Näsby krigar för att slippa trilla ur trean.

Annons

Sölvesborg är inför den sista omgången på fast mark. Näsby på kvalplats och Karlshamn ligger under strecket en poäng efter Sölvesborg och Näsby.

nVad talar för Näsby?

– Nässjö har inget att spela för och vi bör vara det mest taggade laget. Men samtidigt ska vi åka 30 mil i buss, säger ”Robban”.

nHar du något segerrecept klart?

– Nej, men ett tidigt mål skulle sitta fint. Då är det möjligt att dom viker ner sig. Näsby började säsongen mycket bra, var med och nosade på toppen, men sen drabbades laget av skador.

Robert Wanstadius var en av de som tvingades vila.

– Jag bröt lilltån och har sammanlagt missat sex matcher under säsongen. I höst har det varit riktigt illa i laget. Vi är lite folk på träningarna eftersom spelare är skadade eller inte kan träna av annan orsak. Det är säkert en bidragande orsak till att vi ligger där vi ligger.

nVad säger du om din egen insats i år?

– Jag kan inte påstå att jag är nöjd. Jag gjorde 13 mål ifjol. I år spände jag bågen ännu högre och siktade på 20. Jag är tolv mål efter det nu.

– Men jag hoppas att det lossnar lite mot Nässjö. Får jag spela på topp så hoppas jag kunna peta in ett par mål...

Annons

nDet har varit en hel del laborerande i laget. Ena matchen har du varit yttermittfältare, nästa anfallare. Var spelar du helst?

– Anfallare, det är där jag trivs bäst. Som yttermittfältare blir man lite kluven, då har man det defensiva också att tänka på och jag blir låst på min kant.

nVar spelar du på lördag?

– Jag vet inte, det är Peter Persson som avgör det. Jag hoppas jag får chansen på topp och då ska jag göra mål också...

nNi har skapat otroligt många chanser i matcherna, men kan inte göra mål. Vad beror det på?

– Det är lite orättvis kritik. Nu senast mot Karlshamn gjorde vi tre mål och det ska räcka till seger.

– Vårt problem har istället varit i försvaret. Skador har gjort att vi fått laborera med laget och inte fått någon trygghet där bak. Karlshamnsmatchen är ett typ exempel, då vi släppte vi in två skitmål i slutet, menar ”Robban”. Wanstadius kom till Näsby från Hanaskog när laget tog steget upp till trean. Han gör sin andra säsong i klubben. Det kan sluta som det gjort med både Yngsjö och Hanaskog.

Men det kan också bli tredje gången gillt för Wanstadius.

I så fall blir det sista matchen med Näsby.

– Klarar vi oss kvar i trean, så talar det mesta för att jag lämnar klubben. Jobbet tar mycket tid och jag hinner inte träna tre gånger i veckan, säger Robert.

Annons

Tillsammans med brorsan Henrik har han startat en trädgårdsanläggningsfirma och jobbar i hela Skåne.

– Det är mycket jobb i Lund och Sjöbo, så det blir många sena kvällar. Jag har planer på att trappa ner nästa säsong, var jag hamnar får vi se.

– Men nu koncentrerar jag mig helt och hållet på Näsby. Vi ska se till att hänga kvar i trean...

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons