Annons

Werner tvåa i SM-premiären

MOTOCROSS Tvåa i första heatet, och tvåa bland 125 cc-förarna i Superfinalen. Klart Fredrik Werner var nöjd med årets första SM-tävling. –Man vet ju aldrig riktigt vart man står i början av en säsong, och med tanke på att jag knappt tränat så vare det här klart godkänt, säger SMK-föraren.
Sport • Publicerad 23 april 2001

I år planerar Fredrik Werner ingen satsning internationellt, utan nöjer sig med att köra i Sverige.

Men trots att satsningen på motocrossen alltså trappats ned rejält så hänger Werner med väl i toppen av 125-klassen.

Annons

I Skene, där de första SM-tävlingarna kördes i helgen, så kom Werner tvåa efter fjolårsettan Petri Järvela både i första heatet och i den stora superfinalen där alla klasserna kördes tillsammans.

–Jag kom på 15:e plats totalt, men 2:a bland 125-förarna, och det är utifrån det man får poäng, säger Werner.

Med andra ord har Kristianstadsföraren skaffat sig ett utmärkt utgångsläge i årets SM-tävlingar. Inte minst som fjolårssegraren Järvela knappast kör alla SM-tävlingar, eftersom de krockar både med VM-serien och med Engelska mästerskapen som Järvela, kontrakterad av ett engelskt fabriksstall, också kör.

–Hade han kört hela serien hade han nog varit svårslagen, men nu ser det bra ut, säger Fredrik Werner. Mindre nöjd av SMK-förarna var Jonas Engdahl, sexa i första heatet och trea i Superfinalen.

–Jag gjorde en dålig start, och fick sedan stopp på motorcykeln och fick inte igång den i första heatet. I superfinalen var jag helt enkelt dåligt med, säger Jonte.

500-klassen vanns istället av hemmaföraren och världsstjärnan Peter Johansson. Lite överraskande kanske eftersom Peter haft problem med en arm.

–Men det är skitsnack, Johansson hade inga bekymmer med armen nu. Han gick för fullt, säger Jonas Engdahl, och tillägger:

–Jag hade inte räknat med att han skulle vara i så bra form. Sen var det naturligtvis lite oturligt att tävlingen skulle gå på Johanssons hemmabana, han är väldigt säker här.

Å andra sidan trivs Jonte Engdahl i Tomelilla, där nästa SM-deltävling går om en vecka.

–Jag brukar köra bra där... SMK-föraren Tobias Olsson placerade sig på en femte plats totalt i 250-klassen. Robert Augustsson kom på 13:e plats i första heatet i 125-klassen, men tvingades sedan bryta Superfinalen.

Både Jonny Lindhe och David Olsson tvingades lämna återbud på grund av sjukdom, och även Fredrik ”Hana” Magnusson missade första SM-deltävlingen efter att ha vurpat på tidsträningen och fått en blödning i högerhanden.

Av Cecilia Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons