GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Westerberg på väg till Norge

Jesper Westerberg är på väg till Norge. Enligt norska uppgifter har 19-åringen kommit överens med elitklubben Moss FK om en övergång.
Sport • Publicerad 20 oktober 2005

Jesper Westerbergs kontrakt med Landskrona BoIS går ut efter säsongen och kan då gå som Bosman-fall. Arkelstorpskillen har tidigare berättat att han tänker lämna den allsvenska klubben.

Efter att ha varit utlånad till division II-klubben IFK Hässleholm under den gångna säsongen verkar det nu som Jesper Westerberg blickar uppåt i seriesystemet igen.

Men det blir inte spel i nya division I med Hässleholm. Istället uppvaktas den unge försvararen av en rad klubbar i högre sammanhang.

I fredags lämnade Westerberg Norge efter att ha provtränat med Moss FK. Norska tidningen Moss Dagblad skrev tidigare denna vecka att klubben och Westerberg är överens om en övergång.

Moss FK ligger för närvarande trea i norska division I, vilket betyder kvalplats till elitserien. Men laget är bara en poäng efter Sandfjord som ligger på den andra plats som betyder direktuppflyttning.

Att klubben är intresserad av Westerberg råder det ingen tvekan om.

– En mycket bra och spännande spelare som starkt önskar knyta till klubben, säger Ralph Bakken, sportchefen i Moss FK, till klubbens hemsida. Enligt Moss Dagblad finns det bara en sak som kan grusa övergången.

– Om vi går upp i elitserien så går vi för honom, säger Ralph Bakken till tidningen.

– Men om vi blir kvar i ettan så blir han för dyr.

Om det inte blir Moss FK för Westerberg så har han flera andra alternativ. På Moss FK:s hemsida står det att Westerberg även ska provträna med allsvenska Hammarby IF och Halmstads BK.

Kristianstadsbladet har tidigare skrivit om att Hammarby IF är intresserat av att plocka Westerberg. Bland annat var sportchefen Thomas Andersson på plats och såg derbyt mellan VMA och IFK Hässleholm i september.

Mikael Hallqvist

Fotnot: Kristianstadsbladet sökte förgäves Jesper Westerberg under gårdagen.

aJesper Westerberg

Ålder: 19.

Längd:180 cm.

Vikt:74 kg.

Född:Arkelstorp.

Bor:Kristianstad.

Position:Försvarare.

Klubbar:Spänger 91 (–1998), Bromölla (1999–2002), Landskrona BoIS (2003–2004), IFK Hässleholm (lån 2005).

Meriter:1 allsvensk match, 9 juniorlandskamper, 9 pojklandskamper.

Aktuell:Är på väg till norska elitklubben Moss FK.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.