Wikskal stannar i KIK

Förra veckan blev det klart att Jens Svensson stannar i KIK. Nu har nästa spelare skrivit kontrakt med klubben: Seth Wikskal väljer att stanna i Kristianstad ytterligare ett år.
Sport • Publicerad 9 april 2009
Foto: 

– Jag trivs i stan och trivs i föreningen. Sedan är det skönt att fatta ett beslut redan nu och veta vad man ska göra till hösten. Jag har inget intresse av att flänga runt i alla division I-klubbar i bygden, säger den 24-årige forwarden.

– Jag hoppas kunna utvecklas som spelare i KIK, och det ser jag som att det ska finnas goda möjligheter till, vi har en bra tränare och jag tror nog vi ska få ihop ett bra lag. Bara en sån sak som att vara med från början på försäsongsträningen hoppas jag ska göra skillnad...

I fjol kom Seth Wikskal sent in i truppen. Efter att Mikael Thomasson lämnat laget precis före seriepremiären testade KIK klubblöse Wikskal via ett try out-kontrakt – och gillade omedelbart vad de såg. Under säsongen har den snabbskrinnande forwarden varit en tongivande spelare i laget.

Nu har forwarden dock funnit sig tillrätta i nordöstra Skåne. Med både jobb och flickvän i Kristianstad är Seth inte så sugen på att flytta igen.

Den omdiskuterade halveringen av spelarlönerna fick dig inte att tveka?

– Det är klart man tog sig en funderare – jag är ju som de flesta andra inte oberoende av pengar. Men det lär jag vara många klubbar framöver som har samma problem, inte bara KIK, och det är här jag trivs.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.