Willands skakade serieledarna

Willands höll jämna steg med Munka Ljungby och var värda åtminstone en poäng. Men gästerna höll undan och kunde vinna med siffrorna 7– 5.
Sport • Publicerad 7 december 2007
Willands var nära att knipa en poäng mot serieledarna Munka-Ljungby men fick se sig besegrade i slutminuten.BILDER: TOMMY SVENSSON
Willands var nära att knipa en poäng mot serieledarna Munka-Ljungby men fick se sig besegrade i slutminuten.BILDER: TOMMY SVENSSONFoto: 

– Det känns riktigt surt. Vi gör en bra match och var värda en poäng, konstaterar Willandstränaren Marcus Malmsten.

Willands låg under med 5– 6 i slutet av matchen och jagade en kvittering. Målvakten Simon Hjortenbrink, som för övrigt var lysande mellann stolparna, plockades ut och hemmalaget fick chansen att spela sex mot fem. Men istället för ett kvitteringsmål kontrade gästerna in 7– 5 sedan Filip Olsson slarvat med ett uppspel.

Men Willands ska ändå vara nöjda med sin egen insats. Serieledarna Munka Ljungby kom undan med blotta förskräckelsen och var under tredje perioden rejält tillbakapressade. Willands spelade riktigt bra innebandy under första och tredje perioden, medan maskineriet harvade en aning i mittperioden. Dessutom hamnade domarparet i fokus vid ett antal tillfallen då man dömde tveksamma domslut.

– De har ingen känsla och jag måste ställa mig bakom Jens Levin (tränare i FC Kristianstad), som vid ett par tillfällen har sågat domarkåren. Dom blandar och ger, 80% av matchen gör de bra, men sedan kan de göra ett par riktigt grova missar som kan vara matchavgörande, säger Marcus Malmsten och syftar på ett specifikt tillfälle under gårdagens match då Willands Kristoffer Rydberg åkte ut två minuter för protest mot domslut. Dessförinnan hade han hunnit med att göra Willands första mål som betydde 1– 1, 13.36 in i första perioden.

Fyra sekunder senare hittade domarna en utvisning på Willands Linus Nilsson, som fick sitta på utvisningsbänken i 13 sekunder. Då gjorde nämligen Munka Ljungby 2– 1. Men som sagt – Willands var det bättre laget och fortsatte med sitt fina spel. Christoffer Werngren bröt ett uppspel och serverade matchens lirare Zoltan Veszpremi, som med ett dragskott kvitterade till 2– 2.

Innan första perioden var över hann dock gästerna med att göra 3– 2. Willands fick sedan i inledningan av andra perioden chansen att kvittera på nytt i powerplay. Det saknades knappast chanser, men de riktigt farliga lägena uteblev, och så även målen. Istället kunde Munka Ljungys Victor Cronberg springa sig fri direkt från utvisningsbåset och göra 4-2. Samme Cronberg gjorde även 5– 2, vilket också blev periodens sista.

– Vi saknade tre nyckelspelare, varav alla spelar i powerplay. Hade de varit med i matchen, är jag övertygad om att vi hade gjort fler mål, säger Marcus Malmsten.

Utdelningen väntade istället på sig tills den tredje perioden. Först spelade assistkungen Filip Olsson (20 assists på 11 matcher) fram skyttekungen "Zolle" som sköt in sitt andra mål i matchen.

Dryga minuten senare var det omvända roller då Veszpremi tackade för senast och serverade Olsson – 4– 5 och Willands hade Munka Ljungby i gungning.

Den förre detta landslagsmålvakten Per Bergqvist skulle däremot bara få släppa in en boll ytterligare, vilket till Willands stora besvikelse innebar en rejält svidande förlust.

Till sist kan vi notera att Henrik Rydberg gjorde en snabb comeback och svarade för en lysande insats. Hela Willands ställer sig nu frågan ifall det blir en fortsättning.

Men huvudpersonen själv är desto mer tveksam.

– Jag orkar inte, säger Henrik Rydberg och ler mot Marcus Malmsten.

Mattias Sjöstedt

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.