unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Poromaa segrade: "Största dagen i mitt liv"

William Poromaa, 20, vann söndagens fristilslopp i Bruksvallarna och utbrast i ett segervrål som hördes ända till Norge: Sveriges herrhopp har fått sitt genombrott.
Nu kan nästan bara corona stoppa honom från en makalös säsong:
En mycket nöjd William Poromaa vann i Bruksvallarna.
En mycket nöjd William Poromaa vann i Bruksvallarna.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Glädjescenerna efter William Poromaas segerlopp kan nästan liknas med åkare som tar guld på mästerskap. William Poromaa var otroligt glad efter loppet, som kan ses som hans genombrott.

– Det här har jag inte kunnat drömma om. Att vinna i Bruksvallarna som förstaårssenior. Det har man bara sett på tv. Att också få vinna här när farsan och min tränare är på plats. Detta är den största dagen i mitt liv. Det är helt sjukt. Detta slår allt hittills.

William Poromaa berättar om förberedelserna inför den här säsongen när han blir senior:

– Vi har hittat ett upplägg som passar mig bra. Jag gör allt jag kan varje dag och tränar för att bli bäst i världen. Jag har nu en helt annan grundkapacitet och kan tänka teknik och åka snabbare än tidigare. Nu känner jag en helt annan styrka i kroppen.

"Har utvecklats mycket"

Tränaren Anders Högberg berättar vad William Poromaa tränat mest på:

– Vi har tittat mycket på stakning i hög hastighet. Där har det funnits en stor utvecklingspotential som vi jobbat mycket på. Nu får han med sig farten överallt i spåret, det är inte bara i uppförsbackarna han åker fort.

Anders Högberg fortsätter:

– Han har gjort ett grymt bra träningsjobb på försäsongen och utvecklats mycket tekniskt. William kan nu dra nytta av utväxlingen eftersom han är ganska lång.

Tackar Frida

Samtidigt är det viktigt för William Poromaa att tacka sin sambo Frida Karlsson för hjälpen:

– Hon har betytt så mycket för mig. Jag har lärt mig så mycket av henne. Vad hon gjort under sin tid jag gjort att jag förstått vad man ska tänka på.

Nu är det en optimistisk William Poromaa som ser framåt mot resten av säsongen:

– Hoppas vi får tävla så mycket som möjligt och jag kan visa ännu mer. Jag har en grym känsla i kroppen.

TT: Är det bara Corona som kan stoppa dig nu?

– Jag tror fan det.

Först är det nästa veckan världscup i Ruka.

– Det blir ett bra tillfälle för mig att mäta mig med de andra i världseliten och bygga vidare mot VM från det, säger William Poromaa