Annons

"Wolves" lagkapten lämnar – storvärvar ytter

Evertons mittback Ben Godfrey skadade sig i ligapremiären mot Chelsea. Han ersätts av den engelska landslagsspelaren Conor Coady från Wolverhampton. "Wolves" å sin sida förstärker med en portugisisk landslagsman.
Fotboll • Publicerad 9 augusti 2022
Mittbacken Connor Coady är klar för Everton, trots att han spelat i Liverpools ungdomslag. Arkivbild.
Mittbacken Connor Coady är klar för Everton, trots att han spelat i Liverpools ungdomslag. Arkivbild.Foto: Jon Super/AP/TT

Coady, som är uppväxt i Liverpool, ansluter till Merseyside-laget Everton på lån från Wolverhampton. Coady var även lagkapten i "Wolves".

29-åringen har tillbringat sju säsonger i "Wolves", och var bland annat kapten när klubben spelade fyra på varandra följande Premier League-säsonger för första gången.

Annons

Coady kan dock betraktas som en överraskande värvning med tanke på att han både spelat i, och varit kapten för, lokalrivalen Liverpools ungdomslag.

"Jag tittar på Liverpools resultat och hoppas att de vinner matcher – så enkelt är det", sade Coady inför ett möte med Liverpool 2019.

Även "Wolves" har värvat. Den portugisiska yttern Goncalo Guedes ansluter till den engelska klubben.

Guedes kom till Valencia från Paris Saint Germain och spelade 198 matcher för klubben. År 2019 vann han spanska cupen med sitt Valencia. 25-åringen har gjort 32 landskamper för Portugal och sägs kosta runt 337 miljoner kronor.

"Vi har följt Goncalo under en lång tid och är mycket glada över att välkomna honom till "Wolves. Han har naturlig talang och har presterat mycket bra över hela Europa och för sitt land, och vi tycker att han är väl lämpad till Premier League", sade ordförande Jeff Shi till klubbens webbplats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons