Annons

Ymer mot Djokovic i Franska mästerskapen

Efter skandalen i US Open:
Nu ska världsettan Novak Djokovic ta revansch i grand slam-sammanhang.
På andra sidan nätet i Franska mästerskapens första omgång: svenske Mikael Ymer.
Tennis • Publicerad 24 september 2020
Mikael Ymer möter Novak Djokovic i Franska mästerskapen. Arkivbild.
Mikael Ymer möter Novak Djokovic i Franska mästerskapen. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Det blir en stentuff start på Franska mästerskapen i tennis för Mikael Ymer. Den 22-årige svensken lottades mot världsettan Novak Djokovic, med 17 grand slam-titlar under bältet, i första rundan av herrarnas singelturnering, ett möte som blir det första spelarna emellan.

Årets uppskjutna upplaga av grand slam-turneringen i Paris följer bara ett par veckor efter att US Open avslutats i New York. För Ymer tog det slut redan i första omgången efter förlust i tre raka set mot en annan serb, Filip Krajinovic – men särskilt roligt i Flushing Meadows hade inte heller Novak Djokovic.

Annons

33-åringen, som jagar Rafael Nadal (19) och Roger Federer (20) i racet om flest grand slam-titlar, diskades sensationellt i den fjärde omgången efter att i mötet med spanjoren Pablo Carreño Busta ha slagit en boll vårdslöst rakt på en linjedomares hals efter ett förlorat game.

Franska mästerskapen-specialisten Rafael Nadal lottades att möta Egor Gerasimov, från Belarus, i första rundan.

Rebecca Peterson, rankad 49, får möta belgaren Alison van Uytvanck, rankad 64, i damernas singelturnering.

Tidigare under torsdagen åkte storebror Elias Ymer ur turneringen, då han förlorade mot österrikaren Sebastian Ofner i andra kvalomgången.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons