Yngvesson fick chansen – avgjorde mot Åhus

FOTBOLL TOLLARP. Sjunde raka segern – och mål igen för sjunde gången. Succén fortsätter för Mattias Thurban och Tollarp. – Det är klart man är lite överraskad, erkänner måltjuven Thurban efter 2–1-segern i toppmötet mot Åhus.
Sport • Publicerad 30 maj 2002
Jesper Yngvesson fick spela från start mot Åhus. Jesper tog till vara på tillfället och avgjorde matchen med sitt 2–0 mål.
Jesper Yngvesson fick spela från start mot Åhus. Jesper tog till vara på tillfället och avgjorde matchen med sitt 2–0 mål.Foto: Tog chansen.

Tollarp som kom till fyran utan några nyförvärv dömdes ut inför säsongen.

Många – inte minst vi på Bladetsporten – förutspådde en tuff säsong.

Men som vi bedrog oss.

Segern mot Åhus i går kväll var lagets sjunde raka. Nykomlingen leder välförtjänt fyran efter åtta omgångar och man har definitivt kommit till toppen för att stanna!

– Vi har visat att vi är med där uppe, säger tränaren Tommy Börjesson.

Man ska komma ihåg att Tollarp besegrade Åhus utan Pär-Ola Mårtensson (bortrest) och Mathias Hedwall (studerar i Stockholm och bara hemma till helgmatcherna). Men det fanns andra som klev fram.

Inte minst Mattias Thurban.

Speedkulan på högerkanten som gjorde mål för sjunde matchen i rad och visade vägen med sitt 1–0-mål i den 14:e minuten.

– Förklaringen är att vi spelar 4–5–1 och att jag slipper jobba hem så mycket som tidigare. Vi utnyttjar kanterna mer och jag har mer kraft att jobba framåt, säger Mattias och förklarar succén.

Han var inte ensam.

Tillsammans med Jörgen Jönsson, Johan Persson, Ulf Löfquist, och Daniel Edvardsson vann han slaget om mittfältet och såg till att Tollarp kunde gå till pausvila med 2–0.

– Det var där vi förlorade matchen, erkänner Åhus-tränaren Kent Nilsson.

Som såg sina mittfältare agera som statister mot de pigga Tollarpsspelarna.

– Det var inga granna ord jag sa i halvtid, men vi hade fem man på mittfältet. Det är ju nästan halva laget, man kan ju inte ha fler, suckar Kent. Åhustränaren bytte ut Christian Sigfridsson och Jörgen Johnsson stuvade om i laget och fick lite bättre grepp om Tollarps mittfält.

Men matchen var redan förlorad.

Även om det blev lite darrigt i slutet var Tollarp bättre och vann rättvist.

– Jag är imponerad över hur unga spelare som Daniel Edvardsson kliver fram. Han har utvecklats enormt, säger Tommy Börjesson.

Men de fanns fler som imponerade.

Som Jesper Yngvesson.

I Pär-Ola Mårtenssons frånvaro fick 20-åringen chansen från start som ensam toppforward.

Och han tog chansen. Yngvesson visade kraft och snabbhet när han visslade förbi Åhus backlinje och gjorde 2–0 i den 16:e minuten.

– ”Jeppe” är en underbar spelare, säger Börjesson som får angenäma problem i nästa match när Mårtensson är tillbaka.

Våren har visat att Tollarp är ett lag för toppen och nu höjer man målsättningen ytterligare.

– Jag vore dum om skulle bara göra mig löjlig om jag säger att vi ska klara nytt kontrakt. Internt säger vi att vi behöver nio poäng till för att klara nytt kontrakt, men det är mest en rolig grej, skrattar Börjesson.

Segern igår mot Åhus visade om inte annat att Tollarp är ett lag att ta på allvar.

MATCHFAKTA

Tollarps IF– Åhus HBK 2–1 (2–0)

Målen:1–0 (14) Mattias Thurban, 2–0 (16) Jesper Yngvesson, 2–1 (88) Per Håkansson.

Varningar:Mats Henrysson, Ulf Löfquist, Mattias Thurban, Mikael Strand, Tollarp, Per Brynolfsson, Christian Sigfridsson, Christian Olsson, Åhus.

Domare:Tony Culjak, Malmö.

Publik:250.

Av Patrik Persson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.