Zakarias Tallroth till BK Ore

Sport • Publicerad 20 december 2007

BK Ore säkrade i fredags segern i Skåne-ettan, den första i högsta brottningsserien för Ores del på tio år. På onsdagskvällen fick Ore ett nyförvärv som heter duga, 22-årige Zakarias Tallroth.

– Jag gick min gymnasieutbildning i Stockholm och avslutade denna med studentexamen för ett halvår sedan, säger nye Ore-brottaren Zakarias Tallroth. Då tränade jag regelbundet hos Spårvägen. När jag flyttade ner till Skåne och kort efter startade höstens träning, blev det naturligt att träna med Ore, inte minst sedan pappa Roger engagerats som tränare i klubben.

– Har dock tävlat för Trim under hela hösten men vill nu satsa rejält på brottningen, så därför var en övergång helt naturlig. Jag är klar för Ore från och med årsskiftet och gör min första tävling i Ore-trikån i Vättern cup i Huskvarna i början av januari. Sedan blir det full satsning och tätt med tävlingar. SM-tävlingarna hemma i Vinslöv blir förhoppningsvis årets höjdpunkt för vi Ore-brottare.

Leif Flintvall

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.