Annons

Zanardi kämpar för sitt liv

Sport • Publicerad 17 september 2001
Våldsam krasch. Italienaren Zanardi förlorade kontrollen över sin bil och kanadensaren Alex Tagliani hade inte en chans att väja och körde rakt in i Zanardis bil – i en hastighet av drygt 300 km/tim.Bild:
Våldsam krasch. Italienaren Zanardi förlorade kontrollen över sin bil och kanadensaren Alex Tagliani hade inte en chans att väja och körde rakt in i Zanardis bil – i en hastighet av drygt 300 km/tim.Bild:Foto: 

MOTOR. Den våldsamma kraschen kostade honom båda benen.

Nu kämpar Cartföraren Alex Zanardi för sitt liv på ett sjukhus i Berlin.

Annons

–Hans tillstånd är fortfarande kritiskt, säger läkaren Walter Schaffartzik.

Det var på det 142:a varvet av lördagens Carttävling i Lausitz det hände. Italienaren Zanardi förlorade kontrollen över sin bil och snurrade runt och blev stående rakt över banan.

Kanadensaren Alex Tagliani hade inte en chans att väja och körde rakt in i Zanardis bil – i en hastighet av drygt 300 km/tim.

–Han ligger kvar på intensivvårdsavdelningen och vi får se dag för dag hur hans tillstånd förändras, säger Schaffartzik.

Lördagens lopp kördes i mål under varningsflagg och vanns av svensken Kenny Bräck, som därmed också nu leder Cartmästerskapet.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons