Annons

Zetterberg i fotbollsupplopp

FOTBOLL STOCKHOLM. Svenske mittfältsstjärnan Pär Zetterberg hamnade mitt i ett våldsamt fotbollsupplopp sent i onsdags kväll.
Sport • Publicerad 11 januari 2001
Cupmatchen avbröts. Aténderbyt i den grekiska cupen på onsdagskvällen spårade ur sedan hemmalaget AEK fått två spelare utvisade.Matchen bröts i den 72:a minuten.Bild: SCANPIX
Cupmatchen avbröts. Aténderbyt i den grekiska cupen på onsdagskvällen spårade ur sedan hemmalaget AEK fått två spelare utvisade.Matchen bröts i den 72:a minuten.Bild: SCANPIXFoto: 

–Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, sade Zetterberg till Aftonbladet sedan cupmatcen mellan hans Olympiakos och AEK Aten fått brytas på grund av oroligheterna.

Atenderbyt i den grekiska cupen på onsdagskvällen spårade ur sedan hemmalaget AEK fått två spelare utvisade. När så Olympiakos kvitterade AEK:s 1–0-ledning efter 68 minuter bröt oroligheterna ut. Fyra minuter senare bröts matchen.

Annons

Olympiakos avbytarbänk – där Zetterberg satt hela matchen – överöstes med föremål. Plaststolar, som AEK-fansen bröt loss, flaskor och järnrör kastades mot bänken.

–Vi fick rådet att fly till omklädningsrummen. Det var kaos. Jag tog skydd bakom en AEK-spelare och klarade mig från att bli överfallen, sade Zetterberg till Expressen. Domaren Dimitris Pontikis väntade först i 40 minuter för att försöka få igång matchen igen. Men när oroligheterna fortsatte bröts matchen.

Zetterberg var skärrad efteråt:

–Så länge vi satt på bänken var vi skyddade. Men när vi tvingades fly över planen var det kusligt. Man är oskyddad och hade kunnat träffas av en sten eller ett järnrör som finns i stolarna, sade han till Expressen. Zetterberg har varit rubrikernas man de senaste dagarna då en lösning på konflikten mellan honom och landslagsledningen kan vara på väg. Vid en presskonferens i onsdags berättade kaptensparet Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck att de inlett samtal med Zetterberg.

–Lasse Lagerbäck ringde för några dagar sedan. Vi snackade bara lite allmänt, men det är positivt att vi pratar. Det är ett första steg, sade han till Aftonbladet.

När det gäller efterspelet till oroligheterna i cupmötet är det troliga, enligt grekiska uppgifter, att matchen inte kommer att spelas om. I stället döms Olympiakos som segrare med 4–1 och AEK riskerar dessutom att bestraffas med tre poängs avdrag i ligan.

Från TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons