Annons

Zetterman och Johansson vann DM guld

Helgens regionala samt nationella hopptävlingar blev med ett finskt undantag en ren fullträff för den anordnande klubben.
Sport • Publicerad 10 september 2003

Under lördagens DM tävlingar tog man hem segern i både junior och seniorklassen och under söndagen tog man tre topplaceringar i meetingets största klass.

Att Daniel Zetterman, som är klubbens mest meriterade junior, tog hem segern i junior DM förvånade väl inte så många. Det som är imponerande är att han bara suttit på vinnarhästen Marsala Piana en gång innan tävlingen. Marsala är uppfödd i Sölvesborg och nu verkar det som om Daniel har en ny tävlingshäst på gång.

Annons

– Just nu ser det ju bra ut, vi samarbetar bra så vi får se efter några tävlingar till. Daniel har tävlat två tävlingar med Fellini sedan Falsterbo och gjort bra resultat på båda. I Ribersborg för en vecka sedan var ekipaget trea i 1.45, den här gången placerade sig ekipaget fyra i 1.40. Nu siktar Daniel på Scandinaviumkval och inomhus SM.

– I oktober är det en omgång av YR Kraft Cup som också är ett kval till Scandinavium men mitt mesta fokus ligger ändå på SM i Flyinge i december. Det är mål nummer ett, säger Daniel.

Förutom Daniel återfanns ytterligare två sölvesborgare samt en finska på toppen av denna avslutande klass. Piia Pantsu vann före Royne Zetterman på Isaak som i sin tur följdes av Remiguiz Wiersbowski på Marco van Basten. Emma Johansson är bara 17 år och borde på grund av sin ålder tävla i juniorklassen. Istället gick hon in och vann seniorernas DM med sin häst Cedric. Hon förklarar för Bladetsporten att det bara var meningen att hon skulle rida en klass. Eftersom hon tävlar 1.20 till 1.30 i vanliga fall så valde hon att tävla seniorernas DM som rids i 1.20, vilket visade sig vara ett helt rätt val.

– Det känns jättekul att vinna ett DM, säger Emma och berättar att nästa tävling är redan nästa helg i Ljungby. Målet för hösten är att bli säkrare i klassen 1.35 där ekipaget hittills bara gjort någon enstaka start. Emma har förutom Cedric några unghästar som hon liksom Cedric tränar för klubbkamraten Remiguiz.

Alexandra Leander

RIDSPORT SÖLVESBORG
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons