Zubacs debut dröjer

Igår skulle Ivica Zubac ha debuterat i IFK Kristianstad, i matchen mot Alstermo, men pappersexercisen är ännu inte i sin ordning. Debuten dröjer till nästa helg.
Sport • Publicerad 20 augusti 2004
Ivica Zubac är ännu inte spelklar för IFK Kristianstad. Han fick se träningsmatchen mot Alstermo IF från läktarplats tillsammans med sin familj. BILDER: BOSSE NILSSON
Ivica Zubac är ännu inte spelklar för IFK Kristianstad. Han fick se träningsmatchen mot Alstermo IF från läktarplats tillsammans med sin familj. BILDER: BOSSE NILSSONFoto: 

– Det är tråkigt att det dröjer, men det finns ingenting jag kan göra. I nästa vecka kommer allt att bli klart, säger IFK:s nye bombkastare.

Ivica Zubac såg IFK Kristianstads förlustmatch mot Alstermo (24–27) från läktaren. Med sig hade han fru och barn.

– Visst, lite jobbigt är det att sitta bredvid. Man längtar efter att få spela, säger Zubac.

Enligt Zubac har alla övergångspapper ännu inte nått IFK och därför kommer Kroaten inte att finnas tillgänglig förrän nästa helg då IFK spelar träningsturnering i Trelleborg.

– Men det är ingen som behöver vara orolig. Jag kommer att spela för IFK, ler Zubac, som ger ett gott betyg åt sin nya hall.

– Den håller hög klass. Hoppas det kommer många och tittar på oss i höst. Ivica hälsar vidare att han tycker att Olle Stenius och Mattias Jönsson ser intressanta ut i "nya" IFK Kristianstad.

Tommy Lindgren har sagt att han tror att 2005 kommer att bli Mattias Jönssons år. På träning ska "Jösse" ha sett otroligt het ut.

– Det har aldrig varit så roligt med handboll tidigare och nu när man har fått så stark konkurrens på nio meter så gäller det att man höjer sig, säger Jönsson med ett leende.

För Mattias Jönsson, liksom hela IFK var det upp som en sol och ner som en pannkaka som gällde i gårdagens träningsmatch. IFK gjorde 17–10 på Alstermo i första halvlek och förlorade sedan andra halvlek med 7–17. I första halvlek var IFK:s försvarsspel, med Olle Stenius och Mattias Jönsson i spetsen, vattentätt.

Målvaktsförvärvet Nevres Besic glänste dessutom. Han räddade två straffar. På den ena tog han dessutom hand om returen. Det starka försvars– och målvaktsspelet bidrog till snabba kontringar för hemmalaget.

– I andra halvlek blev det precis tvärtom. Vi fick en jobbig inledning med stolpträffar i var och vartannat anfall. Därefter spreds en oro i laget, säger tränaren Uffe Larsson.

Alstermo närmade sig, kvitterade och gick så småningom om i målprotokollet. 24–27 blev slutresultatet.

– Förhoppningsvis kan vi lära oss någonting av den här matchen, säger Larsson, som saknade Zubac, men som i laget kunde nyttja Anders Andersson för första gången sedan skadan.

– Anders Andersson är lite stel och har en bit kvar till toppformen, men jag tror starkt på honom.

Jens Brogren

Matchfakta

IFK Kristianstad–Alstermo IF 24–27 (17–10)

IFK:s mål: Mattias Jönsson 5, Olle Stenius 4, Johan Persson 3, Martin Karlsson 2, Anders Andersson 3, Per Karlsson 2, Tobias Fredriksson 2, Martin Karlsson 2, Andreas Nilsson.

Domare:Jonas Åström och Niclas Widell.

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.