Nyheter

En heavy metal-tripp som ger mersmak

Nyheter • Publicerad 5 juni 2014
Foto: 

Snacka om snilleblixt, Peter Stjärnvinds beslut att hänga på sig gitarren och starta egna bandet Black Trip efter åren som trummis i band som Entombed och Nifelheim. Debutalbumet "Goin under" från i höstas är en ruggigt välsmidd pjäs som dryper av kärlek till brittisk heavy metal från skarven mellan 70- och 80-tal. Tänk Saxon och tidiga Iron Maiden, så är ni i rätt härad.

Men spelplatsen, lilla Rockklassiker Stage, krattar inte direkt manegen för storverk. I början är ljudbalansen mellan Stjärnvinds och Sebastian Ramstedts gitarrer helt åt skogen, vilket gör att deras läckra tvillingspel tappar i bett. Men det tar sig rejält. Sångaren Joseph Tholl går in med så mycket intensitet att han nästan sjunger stämbanden ur sig, och låtar som ”Tvar dabla”, ”Thirst” och ”Goin under” får en riktigt kraftfull glöd i kvällningen. Stark mersmak.

Maria Sällberg
Emil Sandgren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.