Nyheter

Tre män greps efter polisjakt

Natten till torsdag jagade flera polispatruller fem misstänkta tjuvar. Det gav resultat. Tre unga män greps misstänkta för inbrott på Leos i Tollarp.
Nyheter • Publicerad 12 januari 2012
Inbrott hos Leos i Tollarp. Ägaren Claes Månsson tittar på hålet där tjuvarna bröt sig in.
Inbrott hos Leos i Tollarp. Ägaren Claes Månsson tittar på hålet där tjuvarna bröt sig in.Foto: 

Klockan är 01.24 och polisen larmas till Leos Gatukök och Restaurang, som ligger utmed med E 22. Efter inbrottet lämnar tjuvarna platsen i bil. På väg söderut på E 22 möter de en polisbil som är på väg norrut. Polisbilen vänder och tar upp jakten på de misstänkta.

I Hörby dumpas flyktbilen och de fem personerna fortsätter flykten till fots. Flera polispatruller, bland annat hundpatruller, börjar söka efter de misstänkta gärningsmännen. Vid 02.30 är tre av dem infångade och grips.

– Det var tack vare en gemensam polisinsats från fyra polisområden – nordöstra, mellersta, södra och Malmö – som vi kunde gripa dem. Mycket bra jobbat, säger Mikael Persson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

De tre gripna männen, två 19-åringar och en 18-åring, är hemmahörande i västra delen av Skåne och är kända av polisen sedan tidigare. De är tidigare inte dömda för några brott i nordöstra hörnet.

Efter gripandet fördes de till polishuset i Kristianstad. Där väntar förhör under torsdagen. Polisen hoppas också kunna gripa de övriga två.

– Kanske har någon vilsen själ setts stryka omkring i Hörby under natten eller morgonen. Kanske stå och vänta på en buss, säger Mikael Persson.

Vid inbrottet stals godis, läsk, kakor och eventuellt snus. Tjuvarna hade även gett sig på cigarettskåpet men inte lyckats ta sig in i det.

Mikael Hallqvist
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.