GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Trelleborgare blev Skånes djurvän 2017

Organisationen Djurskyddet Snapphanen har utsett Katarina Lingehag-Ekholm till Skånes djurvän 2017.
Hästveda • Publicerad 31 december 2017 • Uppdaterad 31 december 2017
Gutefåren trivs på Framnäs gård.
Gutefåren trivs på Framnäs gård.
Foto: Sara Johari

Katarina Lingehag-Ekholm, som bor på på Framnäs gård i Hammarlöv utanför Trelleborg, har i många år arbetat med djurskyddsfrågor. På familjens gård har många djur funnit sin fristad.

2016 startade hon en svensk avdelning av Compassion In World Farming (CIWF), en global organisation med huvudsäte i England, som arbetar för att lantbruksdjuren ska få det bättre och slippa uppfödning i plågsamma miljöer.

Katarina Lingehag-Ekholm har även medverkat i TV4:s ”Kalla Fakta”, där hon gjorde två program om behandlingen av merinofår i Australien.

Här är Djurskyddet Snapphanens motivering till utmärkelsen:

”I hela sitt liv har Katarina Lingehag-Ekholm arbetat för djurens bästa. Genom att tillägna sig kunskap, bygga upp nätverk och visa prov på civilkurage utöver det vanliga har hon förbättrat många djurs situation på olika nivåer. Utan att tveka tar hon sig i ena stunden an djur i nöd på den egna gården, för att i nästa stund mobilisera mot globala jätteföretag som tvingas förändra sin verksamhet i positiv riktning. Hon har en enastående förmåga att arbeta glokalt och resultatinriktat med ett hjärta som slår för både djur och människor. Därför utses Katarina Lingehag-Ekholm till Skånes Djurvän 2017.”

Djurskyddet Snapphanen med bas i Hästveda har delat ut utmärkelsen sedan 2012.

Niklas Steuernagel
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer