Nyheter

Apple slog historiskt rekord på börsen

Telefon- och datorjätten Apple är det första företaget som är värt över 1 000 miljarder dollar på Wall Street-börsen. Under veckan kom kvartalsresultatet som överraskade analytikerna positivt och fick till följd att aktien sköt i höjden.(TT)
Publicerad 2 augusti 2018

Telefon- och datorjätten Apple är det första företaget som är värt över 1 000 miljarder dollar på Wall Street-börsen. Under veckan kom kvartalsresultatet som överraskade analytikerna positivt och fick till följd att aktien sköt i höjden. Under torsdagen stod det klart att bolaget nu passerat den magiska gränsen.

Helt avgörande för Apples succé är lanseringen av Iphone 2007. Det gjorde att Apple 2011 blev det största teleföretaget i USA. Företagets aktier har ökat med mer än 50 000 procent sedan det introducerades på börsen 1980, skriver Reuters. Utvecklingen från att sälja persondatorer till att bli ledande i utvecklingen av smarta telefoner har tagit vägen via en personkult för grundaren Steve Jobs, som anses ha räddat företaget från konkurs.

Tim Cook, som tagit över ledningen sedan Jobs död 2011, har dubblat företagets vinst men avsaknaden av en ny revolutionerande produkt gör att experter tror att Apple kommer att tappa mark i framtiden, allt eftersom efterfrågan på nya mobiler tappar fart.

TT