Nyheter

Astra-studie en besvikelse

En patientstudie av effekterna med hjärtmedicinen Brilinta gav inte önskat resultat, enligt ett pressmeddelande från läkemedelskoncernen Astra Zeneca.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

En patientstudie av effekterna med hjärtmedicinen Brilinta gav inte önskat resultat, enligt ett pressmeddelande från läkemedelskoncernen Astra Zeneca.

Studien påverkar inte befintliga behandlingar med läkemedlet, men läkemedlet ger alltså inte den effekten bolaget hade hoppats på för patienter med perifer artärsjukdom, enligt kommunikationschef Jacob Lund på Astra Zeneca.

På kort sikt blir det inga konsekvenser på försäljningen, men på längre sikt hade Astra Zeneca räknat med ökad försäljning av läkemedlet även för de här patienterna, enligt Lund.

Astra Zeneca har dessutom tecknat en överenskommelse med Aralez Pharmaceuticals som tar över rättigheterna för Toprol, ett läkemedel mot högt blodtryck. Aralez betalar 175 miljoner dollar för rättigheterna och ytterligare uppemot 48 miljoner dollar beroende på försäljning, enligt ett separat pressmeddelande.

TT