Annons
Nyheter

Fortsatt högtryck i bilhallarna

Bilförsäljningen i Sverige fortsätter att öka. Nyregistreringarna ökade i mars för 39:e månaden i rad och det var dessutom den bästa marsmånaden hittills. I mars registrerades 38 387 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden.(TT)
Publicerad 3 april 2017

I mars registrerades 38 387 nya personbilar, enligt branschorganisationen Bil Sweden. Det är en ökning med 10,6 procent jämfört med motsvarande månad förra året.

"Den starka utvecklingen på bilmarknaden är en återspegling av att Sverige befinner sig i en högkonjunktur, räntorna är mycket låga, sysselsättningen ökar och varslen på arbetsmarknaden ligger på historiskt sett låga nivåer", skriver Bertil Moldén, vd för Bil Sweden, i en kommentar.

Annons

Hittills i år har registreringarna ökat med 7,4 procent.

Även nyregistreringarna av så kallade supermiljöbilar ökar markant. Det är bilar med koldioxidutsläpp på högst 50 gram per kilometer. Andelen supermiljöbilar utgjorde 3,6 procent av nyregistreringarna i mars mot 3,5 procent samma månad förra året. Totalt registrerades 1 380 supermiljöbilar i mars.

För hela 2017 har Bil Sweden en prognos för andelen supermiljöbilar på fem procent.

Dieselbilar fortsätter att sälja bra. Men andelen dieselbilar minskar. Hittills i år ligger dieselandelen på 52,9 procent jämfört med 54,7 procent samma period förra året.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons