Nyheter

Fortsatt spekulation i ras för Tesla

De investerare som räknar med ett kursfall för Tesla verkar inte ha avskräckts av grundaren Elon Musks påstående att han kan komma att köpa ut elbilstillverkaren från börsen, rapporterar Financial Times.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Musks plötsliga besked på Twitter i tisdags att han funderar på att köpa ut Tesla för 420 dollar per aktie - en bra bit över nuvarande kurs - fick aktien att stiga kraftigt. Kursrallyt mattades dock av när USA:s finansinspektion SEC meddelade att Teslachefens twittrande kan ha brutit mot börsreglerna.

Och den så kallade blankningen, spekulation i en kursnedgång, i Teslaaktien har varit i stort sett oförändrad sedan förra veckans delårsrapport, enligt uppgifter från finansinformationsbolaget IHS Markit.

Enligt en av de mest prominenta blankarna, hedgefondförvaltaren Mark Spiegel, är orsaken att ingen räknar med att Musk kan ro den tänkta jätteaffären i hamn.

””

På grund av Teslas svaga finanser kan Musk knappast låna till utköpet. Och det finns inte tillräckligt med "dumma pengar" för att den kontroversielle entreprenören ska kunna hitta andra finansiärer, enligt Spiegel.

Räknat på onsdagens stängningskurs är Tesla värt totalt cirka 63 miljarder dollar, motsvarande drygt 560 miljarder kronor.

TT