Annons
Nyheter

Helena Stjernholm årets Ruter Dam

Industrivärdens vd Helena Stjernholm utses till Ruter Dam, den kvinna som under året fått den mest inflytelserika posten i svenskt näringsliv. Hon hoppas kunna inspirera andra kvinnor att ta viktiga ledarroller.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

Stiftelsen Ruter Dam vill lyfta fram kvinnor som utvecklats i sina karriärer och fått framstående positioner. Årets utmärkelse går till Helena Stjernholm, som förra hösten utsågs till vd för Industrivärden.

””

Ledande bolag

Annons

Industrivärden är ett av Nordens ledande investmentbolag. Handelsbanken är huvudägare och bland bolagets större innehav finns Volvo, Ericsson, SCA, SSAB, Skanska och Skandia.

Helena Stjernholm kan inte riktigt svara på om det varit svårt att nå så långt i en värld som i hög utsträckning fortfarande styrs av framför allt män.

””

Ruter Dam-utmärkelsen delades ut första gången 1990. I dag, 26 år senare, finns det betydligt fler kvinnor på tunga chefsposter.

Mångfald viktigt

Att öka mångfalden, såväl vad gäller kön som bakgrund och erfarenhet, inom näringslivet är angeläget, anser Helena Stjernholm. Hon är emot kvotering men anser att företag ska jobba mer proaktivt för att få in ny kompetens.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons