GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nix: Färre oönskade säljsamtal i Sverige

Allt färre svenskar anmäler telefonförsäljare som brutit mot Nix-registret. 2014 kom det in 571 anmälningar till Konsumentverket om överträdelser mot Nix. I fjol kom 17 anmälningar in.(TT)
Publicerad 22 januari 2019

Allt färre svenskar anmäler telefonförsäljare som brutit mot Nix-registret. 2014 kom det in 571 anmälningar till Konsumentverket om överträdelser mot Nix. I fjol kom 17 anmälningar in.

"Det här är ett tydligt bevis för att en stor majoritet av landets företag respekterar Nix-registret, och att de förändringar av regelverket vi har genomfört under senare år har haft effekt", skriver Mats Rönne, ordförande i föreningen Nix-telefon, i ett pressmeddelande.

2017 infördes en rad skärpta regler för telefonförsäljning. Bland annat att ett medgivande till marknadsföring, som exempelvis görs via att en ruta kryssas i när du som kund köper något online, numera är tidsbegränsat om kundens telefonabonnemang är med i Nix-registret.

I dag är nära tre miljoner nummer spärrade via Nix.

TT