Nyheter

Nu älskar vi att köpa hos britterna

Det fallande pundet är goda nyheter för alla svenskar som åker till London eller handlar i brittiska nätbutiker. Det finns tusenlappar att tjäna på att köpa kläder eller en ny mobiltelefon från Storbritannien.(TT)
Publicerad 8 oktober 2016

För drygt ett år sedan kostade ett pund över 13:50 kronor och när det nu hamnat en bit under 11 kronor verkar det kicka igång en ryggmärgsreflex hos många svenskar.

London har petat ner Gran Canaria från förstaplatsen bland resmålen som svenskarna tänker åka till under höstlovet, visar Tickets sammanställning. Storbritannien var redan före sommarens brexitomröstning och det efterföljande pundfallet det land där svenskarna helst näthandlade.

””

Tusenlapp billigare Iphone

När en valuta faller i värde blir förstås alla varor och tjänster billigare. Hotell, restauranger, museer, konsertbiljetter, böcker, kläder och elektronik är mest intressant för de som åker till Storbritannien och de tre sistnämnda brukar vara mest lockande för de som handlar på nätet. För att ta ett aktuellt exempel: En Iphone 7 i basutförande är i dag nästan 1 000 kronor billigare hos en brittisk näthandlare än normalpriset i Sverige.

””

Ingen oro längre

Det finns förstås vissa sajter som många svenskar handlar mycket från, till exempel brittiska Amazon, men enligt Jonas Ogvall letar svenskarna varor på alla typer av nätbutiker och lär sig snabbt var man kan fynda.

Oron och osäkerheten som förr fanns runt näthandeln är numera mer eller mindre bortblåst.

””

När det gäller den brittiska näthandeln är osäkerheten förstås stor vad som händer när landet lämnar EU och vilka regler som kommer att gälla.

””

TT