GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu förbjuds muntliga avtal vid telefonförsäljning

Från och med nu krävs en digital eller skriftlig bekräftelse från köparen för att telefonförsäljare ska få ingå avtal över telefon - ett beslut som välkomnas av konsumentvägledare. - Det har varit ett gissel i många år, säger Jan Bertoft, generalsekreterare för Sveriges Konsumenter.(TT)
Publicerad 1 september 2018

Tidigare har det räckt med muntlig bekräftelse från kunden för att telefonförsäljare ska kunna teckna avtal - något som lett till att skrupelfria försäljare lurat många svenskar att köpa produkter eller tjänster de egentligen inte vill ha.

””

Självklar rättighet

Bertoft anser att det är självklart att konsumenter ska ha möjlighet att betänka, diskutera och jämföra innan ett avtal ingås.

””

Trots de nya reglerna finns det fortfarande anledning att vara vaksam som konsument.

Viktigt vara observant

””
””

Rättad: I en tidigare version av den här texten fanns en felaktig formulering om vad som krävs för att ett avtal över telefon ska vara giltigt.

TT