GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Olagligt då kommun gynnade företag

Nybro bröt mot lagen då kommunen finansierade en väg inne hos golvtillverkaren Kährs 2010, hävdar experter. I strid mot kommunallagen satsade Nybro 3,5 miljoner kronor på vägen. Så får man inte använda skattemedel.(TT)
Publicerad 15 januari 2015

Småländska Nybro bröt mot kommunallagen då kommunen finansierade en väg hos golvtillverkaren Kährs område i Nybro 2010, hävdar experter.

Vägen, som byggdes i samband med tillkomsten av ett nytt, stort lager på Kährs område, kostade 3,5 miljoner kronor. Kommunens välvilja visavi företaget berodde på att 30 lagerarbetare, som tidigare jobbade i Kalmar, skulle flyttas till det nya lagret i Nybro.

Men enligt Olle Lundin, professor i förvaltningsrätt i Uppsala, var utgiften ett olagligt företagsstöd.

””

Men Inger Rydbrink, som var socialdemokratiskt kommunalråd då beslutet fattades, tror att skattebetalarna har tjänat på affären.

””

TT