Annons
Nyheter

Putin pratade upp oljepriset

Uttalande från Saudiarabiens energiminister och Rysslands Vladimir Putin tryckte på nytt upp oljepriset, som vänt nedåt tidigare under dagen. Vid en energikonferens i Istanbul sade Putin att Ryssland är redo att ansluta sig till den produktionsfrysning som Opec-länderna planerar senare i höst.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Vid en energikonferens i Istanbul sade Putin att Ryssland är redo att ansluta sig till den produktionsfrysning som Opec-länderna planerar senare i höst.

Putin pekade på att det låga oljepriset har satt stopp för investeringar, något som på sikt kommer att skapa problem för industrin.

””
Annons

Vid samma möte uttryckte Khalid al-Falih, Saudiarabiens energiminister, att han inte ser det som otänkbart att oljepriset ligger på 60 dollar i slutet av året.

Priset på Brentolja steg under eftermiddagen till omkring 52:70 dollar per fat, efter det att oljan tidigare under dagen handlats för 51:75 dollar, en lägre prisnivå än innan helgen.

Den amerikanska WTI-oljan klättrade med en dollar till cirka 50:50 dollar.

Analytiker hyser tvivel om att Opec-ländernas planer att frysa produktionen kommer att bli verklighet. Och om det genomförs finns frågetecken kring om det blir någon effekt på priset.

Ryssland och Turkiet har också enats om att bygga en gasledning från Ryssland västerut mot Europa och som delvis ska ligga i den turkiska delen av Svarta havet. Byggstart är planerad till 2019.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons